Не казвам на Димитър Главчев какви хора да назначава в

...
Не казвам на Димитър Главчев какви хора да назначава в
Коментари Харесай

Борисов категоричен: Не се бъркам на Главчев в назначенията, прави каквото си иска

Не споделям на Димитър Главчев какви хора да назначава в кабинета си. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в Народното събрание, предаде  " Фокус ".

По думите му симпатизантите на партията в столичния квартал " Подуяне " са били гневни за назначенията от служебния кабинет. " От първия ден не съм склонен нито с външния министър, нито с доста от назначения, само че по този начин е решил Главчев, по този начин е направил ", уточни той.

Според него ГЕРБ носили отговорността за външната политика в последните 10 месеца и желали да бъде продължена сегашната теория. Въпреки това обаче Борисов акцентира, че било безусловно съвпадане, че Главчев предложил Стефан Димитров да бъде заменен няколко часа след неговите обществени рецензии. 

" Последните 9-10 месеца на това ръководство ГЕРБ е носил 100% отговорност за външната политика на страната. Ярка политическа фигура като Мария Габриел оглавяваше Външно министерство, а аз оглавявам Външна комисия. Искам доктрината, идеологията, това, за което сме се борили с сътрудниците, да бъде продължено. Затова споделих, че в защитата ГЕРБ носи отговорност, тъй като не мога да кажа, че ген. Запрянов не е водещ наш специалист ", изясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ още веднъж засегна тематиката за Конституцията. Пред публицистите той изясни: " Философията на тази Конституция беше направена по този начин, че трите партии в този блок - 167 депутати, ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, да носят отговорност, откакто се реалокира тежестта за избора на служебно държавно управление в Народното събрание ". 

" Нека бъдат общителни и сътрудника Петков, и Христо Иванов, и Делян Пеевски да не се махат и да споделят, че нямат отговорност към това, което сътворихме ". 

По думите му концепцията на промените в главния закон били систематичните партии да поемат отговорността, а служебния кабинет да работи, координирано от Народното събрание. Борисов напомни за времето, в което страната бе ръководена от служебните държавни управления на Румен Радев и акцентира, че в сегашната геополитическа конюнктура България " би трябвало да има доста устойчиво държавно управление ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР