Не, каза Шойгу пред репортери в Сочи относно това дали

...
Не, каза Шойгу пред репортери в Сочи относно това дали
Коментари Харесай

Шойгу: Военните учения Запад тази година няма да се проведат

" Не ", сподели Шойгу пред кореспонденти в Сочи по отношение на това дали ще се проведат тази година военните учения " Запад ". " Тази година ние имаме " учения " в Украйна ", добави той, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Русия за последно организира ученията " Запад " със съдружника си Беларус през септември 2021 година - пет месеца преди съветската инвазия в Украйна . Тогава Москва съобщи, че в ученията са взели участие 200 000 военнослужещи, напомня Ройтерс.

Миналата седмица английското военно разузнаване сподели в ежедневната си сводка, че счита, че Русия няма да организира тази година ученията " Запад ", тъй като няма задоволително военни и съоръжение за тях, до момента в който в същото време води война в Украйна към този момент 19-и месец, напомня Ройтерс.

Шойгу също по този начин заяви през днешния ден, че Русия и Северна Корея разискват опцията за осъществяване на взаимни военни учения .

" Ние обсъждаме с всички това, включително и със Северна Корея. Защо не? Те са наши съседи ", сподели министърът.

Той напомни, че Русия и Китай пък организират освен учения, а и взаимно наблюдаване със стратегически бомбардировачи и взаимни патрули с морски ракетоносци и това се случва по два или три пъти на година.

Днес в Сочи Шойгу организира и двустранна среща с турския си сътрудник Яшар Гюлер, до момента в който президентите на двете страни на високо ниво.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР