Не, категорично. Мога да ви уверя, че Дунарит в никакъв

...
Не, категорично. Мога да ви уверя, че Дунарит в никакъв
Коментари Харесай

Борисов: Мога да ви уверя, че Дунарит няма да отиде при Пеевски

Не, изрично. Мога да ви уверя, че " Дунарит " никога няма да отиде при Пеевски . Това съобщи министър председателят и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той отхвърли да поддържа връзка с депутата от Движение за права и свободи и добави, че лицензът на оръжейната компания " Емко ", чийто притежател Емилиян Гебрев твърди, че е и притежател на " Дунарит ", ще бъде върнат. Не стана ясно обаче по кое време. Припомняме, че " Емко " е с краткотрайно лишен за шест месеца лиценз и беше провалена доставка на създадени от компанията муниции през " Кинтекс " за Индия.
От безусловно стачкуващи за работа хора, до работа на цялостна мощ – това е обстановката в оръжейния бранш съгласно Бойко Борисов. Той обаче повтори пред bTV, че на входа и изхода на държавните оръжейни компании са се наредили частници и всички облаги отивали на частно. Не може държавните фабрики и държавните компании да работят напълно за частници. Не може сред " Кинтекс " и държавната сръбска компания да няма контракт за барут, а да е с медиатор, разпали се Борисов. Не желая и да знам кой е притежател на " Дунарит " – като си плащаш задълженията, не те закачат , излезе от думите на премиера. Лидерът на ГЕРБ акцентира и, че него го интересува единствено " Кинтекс ".
" Авионамс " в този момент работи, прави четвърти натовски хеликоптер. Ако удовлетворим минималните претенции на всички, би трябвало да извадим 15 милиарда лв., заключи обстановката с военно-промишления комплекс министър-председателят. И не пропусна да каже, че не би приказвал по този начин самоуверено като Румен Радев за лобизъм, откакто за два месеца проваляш договорка за F-16 и сменяш всички военни специалисти . " За един месец извъртяха поръчка, която 15 години се приготвя ", възмути се Борисов, съгласно който трябвало още да се договаря, да се разсрочва и понижава заплащането за нови изтребители - другояче трябвало да чакат учители, пенсионери. Нека президентът да каже имената на лобистите, прикани Борисов.
Сектор " Сигурност "
Борисов не пропусна да изброи за бранш " Сигурност " какви нови здания се откриват – на Районния съд в София да вземем за пример, на ГДБОП. Искам да се вдигнат парите на хората в системата на Министерство на вътрешните работи, само че имаме и други цели , добави водачът на ГЕРБ. Той отхвърли, че пожарникарите е трябвало да заплащат за дарени от канадския град Торонто защитни дрехи и изброи по какъв начин той, до момента в който е служил в пожарната, се е обличал с мушама, с пластмасови шлемове и се мажел с дефламол след всеки пожар, който гаси. Вместо да се вършат планове за по 1 милиарда, да бяха направени полицейски ръководства и пожарни. Имаме 1000 новоназначени служители на реда по дребните региони, добави Бойко Борисов. Още един път се обръщам към пенсионерите – да спрат да дават пари на телефонните измамници. Всеки ден медиите обръщат внимание на това – и отново се хвърлят по 15 хиляди лв. през терасата. Гледам една баба с галоши, колкото да върви, само че хвърлила 15 хиляди лв. – по-добре да беше си купила нови обувки , разяснява Борисов.
Човекът беше ошашавен, изясни Борисов по отношение на обстоятелството, че е поканил в Бояна Тони Златков, чийто наследник беше похитен. Според премиера, в тази ситуация единственото значимо от позиция на Министерство на вътрешните работи е до каква степен може да се приближат служителите на реда до причинителите, до момента в който за роднините най-важното е да се върне жив заложникът – по тази причина най-важното било да се предпазят службите от изкушението да опитат да работят сега на предаване на откупа. Не отидох в Софийско или Министерство на вътрешните работи, тъй като в такива случаи също има шпионаж – това са готови хора, не гледат единствено филми и следят придвижването на огромните полицейски началници, сподели Борисов. И отхвърли, че при него е имало трети щаб – имало „ усещане” за подобен, тъй като били пристигнали полицейските началници да рапортуват.
Относно акцията на Министерство на вътрешните работи против наркогрупа в София от събота вечерта (16 септември), за която имаше догатки, че е обвързвана с отвличането на Адриан Златков, Борисов отговори, че „ поработиха добре, събраха доказателства”, щели да бъдат събрани още и през днешния ден или на следващия ден Министерство на вътрешните работи ще оповести детайлности. Сериозни хора, с всичко са се занимавали, разясни министър председателят по адрес на наркогрупата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР