Не желаем нова надпревара във въоръжаването, заяви вицепремиерът и министър

...
Не желаем нова надпревара във въоръжаването, заяви вицепремиерът и министър
Коментари Харесай

Захариева: Не желаем нова надпревара във въоръжаването

Не желаем нова конкуренция във въоръжаването, съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева през днешния ден по време на парламентарния надзор в отговор на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Антон Кутев по отношение на държавните политики в региона на националната сигурност в подтекста на изострящата се световна геополитическа среда. Във въпроса си Кутев засегна тематиката за контракта за ракетите с дребен и междинен обхват, предава Българска телеграфна агенция.

Заедно със съдружниците в НАТО оставаме отворени и ангажирани с разговор с Русия, надяваме се в бъдеще да стартират договаряния за нов сходен контракт, в който да бъдат ангажирани освен Съединени американски щати и Русия, а и други страни, разяснява Захариева. Тя уточни, че ще участваме в консултациите по тематиката на всички равнища в границите на Европейски Съюз и НАТО.

Целта на нашето държавно управление е да води миролюбива, дейна и ефикасна външна политика, на база на взаимоизгодно сътудничество и отбрана на националните ползи, в сходство с правилата на Организация на обединените нации, както и на Европейски Съюз и НАТО, съобщи още Захариева. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР