Не желаем да водим войни с опозицията. Това не е

...
Не желаем да водим войни с опозицията. Това не е
Коментари Харесай

Тома Биков: БСП се опитва да саботира председателството



Не желаем да водим войни с опозицията. Това не е добре за никого. Ние не търсим борба, а се опитваме да предотвратим подобен тип държание. Това сподели Тома Биков от ГЕРБ в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ При Българска социалистическа партия казусът е, че не са толкоз остри, когато става въпрос за техни кметове. Кметът на Батак е много по-скандален от нашия. Има непосредствено предоставяне на публични поръчки от татко на наследник. В Хасково братовчедка е била началник на финансовия отдел. Тя към този момент е подала оставка. Не виждаме такова нещо да се случва в Българска социалистическа партия. Кумгейт е нечиста сделка “, уточни депутатът.

Според Биков Българска социалистическа партия ни заливат с подправени вести. „ Фалшива вест е да кажеш, че оградата по границата няма да бъде издигната. Тя действително е подготвена и ограничи мигрантския поток. Сигурно има и слаби места, само че тези които са загрижени за това би трябвало да ги покажат на органите на реда, а не да споделят на трафикантите по какъв начин могат да преодолеят оградата “, възмущава се депутатът от ГЕРБ. „ Фалшива вест е тази която основава суматоха в обществото и не дава отговор на истината “. Той даде образец - ще има режим на тока, ще бъдат спрени еврофондовете, че ще ни бъде отнето европредседателството. „ На нас ни се постанова да опровергаваме явни лъжи, с което губим време “.

„ Българска социалистическа партия се пробва от в този момент да саботира председателството. Казаха, че имат контраприоритети. Те обаче се оказаха същите като нашите. По цялостната рамка на председателството имаме единодушие и не разбирам за какво го вършат “, сподели Биков.

Тома Биков разяснява и оставката на здравния министър Николай Петров. „ Тя пристигна след следствие на публицисти и тя е индикатор за това, какъв брой е висока чувствителността на ръководството за нерегламентирани дейности. При нас съмненията водят до оставки. проф. Николай Петров е доста заслужен човек “.

Искането за избор на недоверието е нереално. „ Защо не желаят за секторните политики? Темата приказва за беззащитност при опозицията. Най-ефективните ограничения против корупцията са тихите - промяната в администрацията, премахването на човешкия фактор по ниските равнища, които тормозят хората. Идеята е всички антикорупционни органи да се координират. Това не е гражданска война, а пореден акт. Темата за корупцията по високите етажи на властта постоянно е на ръба на политическата принуда и България рискува да се подхлъзне “, предизвести Биков.

„ Движение за права и свободи дружно с Българска социалистическа партия ще желаят избор на съмнение за корупцията. Те ще би трябвало да отговорят на няколко въпроса - в случай че този избор успее, по кое време да бъдат планувани избори - в границите на председателството? Това надали ще ни помогне да се представим добре. Вторият въпрос е каква формула на ръководство оферират? Оперативна програма не тежат на настоящето ръководство и не виждам какво ксенофобско са създали. Езикът на омразата тече непрекъснати в Народно събрание, това не е патент на патриотите. Имаме дясно-консервативно ръководство и това не е необичайно. В доста страни в Европа има такива. Лепенето на етикети няма да помогне “, сподели още Тома Биков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР