Не изключваме нито един вариант за АЕЦ Белене“, търсим най-доброто

...
Не изключваме нито един вариант за АЕЦ Белене“, търсим най-доброто
Коментари Харесай

Министър Петкова обясни какво се случва с АЕЦ "Белене"

Не изключваме нито един вид за АЕЦ „ Белене “, търсим най-хубавото за България. Това съобщи пред публицисти енергийният министър Теменужка Петкова. Петкова изясни, че се е открило, че оборудването се съхранява според всички условия на заводите производители, избрани в инструкциите за доставка, предпазване, консервация и преконсервация. „ Няма никакви нови условия. Очакваме до края на тази да дойде и идната част от оборудването. Когато това стане факт ще отидем, с цел да видите по какъв начин се съхранява то. В ход и е социална поръчка, обвързвана с построяването на структури, които да подсигуряват съхранението на оборудването, както са ни дали инструкции заводите производители “, сподели отрасловият министър.

Тази част от оборудването, която би трябвало да бъде на закрито е на закрито. Другата част, която е имала нарушена опаковка сме създали преопаковане на оборудването. С доставката на останалата част ще се слагат и съответните структури, за които е в ход социална поръчка. „ Винаги сме казвали, че за нас е значимо това съоръжение и ресурсът, който българските данъкоплатци са вложили в този план, да се употребява по допустимо най-хубавият метод. В устрема си да осъществяваме това съоръжение по най-хубавия за България метод не изключваме нито един вид “, добави тя, представена от БГНЕС.

Петкова посочи, че оттук насетне следва да се организира процедура, която ще бъде обвързвана с това да се направи опит за приватизация на тази компания или ще търсим стратегически вложител, който да взе участие в реализацията на този план. „ Но, страната изрично няма запас, с цел да довърши сама подобен план. Трябва да търсим вложител, който дружно с страната да се опитаме да осъществяваме това съоръжение. В междинния отчет Българска академия на науките споделя, че 2030-2035 г, в целия район тук ще има недостиг на мощности. Всички предпоставки са на разположение. Дано да бъде сполучлива процедурата. Не изключваме нито един вид, търсим най-хубавото за България “, уточни още Теменужка Петкова.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР