Не изключвам варианта за невъзможност за формиране на правителство и

...
Не изключвам варианта за невъзможност за формиране на правителство и
Коментари Харесай

Политолог: Радев променя тактиката, за да види дали резултатите няма да са различни

" Не изключвам разновидността за неспособност за образуване на държавно управление и отиване на нови предварителни избори. Евроатлантическа коалиция е невъзможна след отхвърли на " Продължаваме промяната - Демократична България ". Това сподели пред БНР политологът Теодора Йовчева.

Тя изрече мнение, че президентът бърза със свикването на Народното събрание, тъй като има потребност от приемане на бюджет на страната, а и е видял в предходния парламент, че тактиката на удължение на времето при връчването на мандатите не е проработила за основаване на постоянно държавно управление: " Сега Румен Радев се стреми да промени тактиката, с цел да види дали резултатите няма да са разнообразни ".

По-голяма възможност има да се осъществя хипотезата ГЕРБ да сътвори техническо държавно управление, счита тя, само че акцентира, че към момента не ни е ясна позицията на Българска социалистическа партия и " ИТН " по отношение на поддръжка за сходен кабинет.

Не се знае дали ще има време за балансиране и обрисуване на партия-балансьор в 49-ото Народно Събрание, акцентира политическият анализатор.

По думите на Теодора Йовчева напрежение сред Политическа партия и Демократична България има още от самото основаване на партията " Продължаваме промяната ", с което спря растежът на " Демократична България ": " Отношенията сред двете обединения имат история на напрежение, само че рационалната калкулация, обвързвана с идващите локални избори, играе сериозна роля в стратегическото позициониране и в запазването на съдружния формат ".

Според Йовчева претекстът да не се коалират с ГЕРБ се крие в произхода на ПП-ДБ и на опасенията им да не се обезличат.

" Възраждане " е във прогресивен тренд, а обединението ПП-ДБ е допустимо да означи спад на последващи предварителни избори, акцентира тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР