Не искаме полицаи с автомати в центъра на София. Това

...
Не искаме полицаи с автомати в центъра на София. Това
Коментари Харесай

Алибегов: Не искаме полицаи с автомати в центъра на София

" Не желаеме служители на реда с автомати в центъра на София ". Това съобщи ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов. 

Заради зачестилите случаи на принуждение в центъра на София и проблемите с бежанците кметът на столицата Васил Терзиев и представителите на заведенията се срещнаха с министъра на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов. Алибегов съобщи, че срещата през вчерашния ден е била за предварителна защита, тъй като " нищо кой знае какво не се е случило ".

" Реагирахме на първия случай, който се оказа малко битов. Нормално е на фона на мигрантската вълна, която ще продължи да се ускорява. Не би трябвало всички бежанци да ги слагаме под един знаменател. Обсъдихме по-голямо полицейско наличие в туристическия център. Помолихме това да се случва без автомати - тормозят туристите, основава чувство в хората, че ще се случи нещо ",

изясни ресторантьорът пред  " България Он Еър ". По думите му е нужно наличието на повече униформени, които да стопират огромните групи.

" Видяхме футболни почитатели с маски, които ще избавят обществото. И от двете страни има отговорни. Техният вид на държание е друг, те са такива. Има хора, които в действителност бягат от война и ние не може да си затваряме очите. Въпросът е по какъв начин полицията ще контролира това, с цел да сме спокойни всички ", уточни Алибегов.

" Бежанските центрове се охраняват от частни компании, не знаехме това нещо. В общежитията от отворен вид има хора без документи, за тях не се знае нищо. Трябва предварителна защита в самите центрове. Не знаем какъв брой огромна ще бъде вълната в България, въпросът е да има организация. София постоянно е била спокоен град, надяваме се да остане по този начин. В Германия, Австрия и Белгия обстановката е изтървана доста от дълго време ", сподели още ръководителят на БАЗ.

" Имаме личен състав от трети страни. Хора, които също се тормозят и си споделят: Нас ще ни вземат ли за такива? Реагираме превантивно и не водим война с никого, само че няма по какъв начин да не вземем отношение. Притеснява ни наближаването на евроизборите и че доста партии се заиграват с етническата карта ", посочи Алибегов.

Според него министърът на туризма Зарица Динкова не е съумяла да убеди по-голямата част от сектора във опциите си и е абдикирала от доста значими въпроси и проблеми на бизнеса. По думите на Алибегов тя би трябвало да бъде заменена с човек от сектора.

" Днес ще предложим на мандатоносителя име, зад което застава целият отрасъл. Имаме огромна среща с хотелиерите и ще предложим име от сектора. Не е обвързван с политическа партия, зает е в туризма. С бюджет от 3,5 млн. евро не можем да се конкурираме даже с Черна гора. Нямаме потребност от политики, а от човек, който схваща нашия отрасъл, на който ние имаме вяра. Ще подготвим писмо и ще го входираме до ГЕРБ, Мария Габриел и акад. Денков ", разгласи Алибегов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР