Не искаме гласовете ви за БСП, имаме нужда от националната

...
Не искаме гласовете ви за БСП, имаме нужда от националната
Коментари Харесай

БСП оставя 20 депутати дежурни в парламента, останалите - при народа

" Не желаеме гласовете ви за Българска социалистическа партия, имаме потребност от националната ви сила, от българщината ви, от грижата ви - за семейство, за жанр, за родно място, за бъдещето на децата ни ", сподели Нинова при започване на новия политически сезон.

© Велко Ангелов Опит за конспирация или добра прогноза

" В идващите дни ще сме очевидци на борбата сред Цветан Цветанов и Бойко Борисов ", предвижда Корнелия Нинова. Изводът й се основава на реакцията на властта във връзка последните рецесии в обединението и оставките на тримата министри - Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков. Според Нинова ръководещите " се хванаха за гушите, само че не в спор за родолюбието, а в спор за постовете и парите. " В понеделник вечерта, след близо четири часа съдружен съвет, представителите на ГЕРБ и Обединените патриоти заявиха непоклатимост, само че стана ясно, че процедурата с отдръпването на министрите не е почнала. В обществената мрежа се появиха апели да бъде непокътнат министърът на районното развиване Нанков, а от НФСБ обявиха, че няма да поддържат нито една от трите оставки. Още по тематиката
Накъде завива Българска социалистическа партия

Корнелия Нинова уточни като допустима посока пътя на Вишеградската четворка
27 юли 2018
Корнелия Нинова предложи България да не влиза в еврозоната

Българска социалистическа партия показа визията си за ръководство на страната в четири сфери, търси " ум "
21 юли 2018
Българска социалистическа партия ще остави 20 народни представители в Народното събрание, с цел да пазят позициите на партията, а " останалите - идваме при вас ". Това разгласи водачът на социалистите Корнелния Нинова в обичайна тирада за откриването на есенния политически сезон.

" Искаме оставката на държавното управление, разформироване на Народното събрание и предварителни избори ", начерта тактиката тя от трибуната в пленарната зала. " Винаги има опция, уважаеми българи ", сподели Нинова и изброи някои от концепциите на левицата от " Визия за България ". " Не споделяме, че сме най-хубавите, идваме при вас, молим ви да дадете своя рационален принос ", изясни тя. Българска социалистическа партия протягала ръка за предстоящ модел на ръководство на България към правилата правдивост, взаимност, равни благоприятни условия, добър живот, народен суверенитет и българщина. " Можем ли да организираме националната сила, с цел да сложим завършек на този модел, в който всички имаме принос? Това е нашето послание към вас, народе ", съобщи Нинова.

Революционният й завой идва ден откакто президентът Румен Радев в послание към народа прикани за " ускорено създаване на безапелационна опция " на ръководещите, което се разтълкува като рецензия и към опозицията. Държавният глава също така счита, че предварителни избори в непосредственото бъдеще не са решение, а и болшинството от хората са пасивни. Сред депутатите от Българска социалистическа партия в първия пленарен ден тълкуването беше, че Радев се пробва да се разграничи от партията, която издигна кандидатурата му. " Или допуска, че вълната ще опустоши и нас, или споделя на тези, които я пускат, че не е наложително идващите да сме ние ", сподели един от тях.

Тезата, че предварителните избори не вземат решение нищо в този момент, се появи и в изявлението на ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. " Предсрочни избори! Какво от това? ", сподели той и разгласи, че значимият въпрос е възобновяване на държавността и престижа на страната.

Всъщност Българска социалистическа партия не напуща напълно Народното събрание, а оставащите дежурни са съвсем колкото е нормалното наличие на социалистите в залата. По изчисление на Цветан Цветанов, ръководител на групата на ГЕРБ, във вторник, да вземем за пример, левицата е имала 35 представители на работа от общо 79. Сред симпатизантите на Българска социалистическа партия от време на време се появяват апели към " Позитано " 20 за овакантяване на Народното събрание, само че до момента подобен ход не беше предприеман.

Отсъствието на повече депутати за по-дълго време затруднява най-вече постигането на кворум. За да има пленарно съвещание в залата би трябвало да участват най-малко половината плюс един от всичките 240 народни представители. ГЕРБ и патриотите имат общо 122-ма - задоволително, в случай че обаче няма заболели, командировани или разсеяли се. В подобен случай ще би трябвало да разчитат на " Воля " (12 души) или на Движение за права и свободи (25 души). Има и двама самостоятелни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР