Не искаме да влизаме в търговска война с никоя държава,

...
Не искаме да влизаме в търговска война с никоя държава,
Коментари Харесай

Китайският премиер коментира от София търговската война със САЩ

Не желаеме да влизаме в комерсиална война с никоя страна, само че постоянно сме подготвени да предприемем ограничения, с цел да защитим интереса си. Това сподели ръководителят на Държавния съвет на Китай Ли Къцян след среща с министър-председателя Бойко Борисов.

„ С премиера Бойко Борисов разгледахме нови способи за съдействие, с цел да задълбочим нашето двустранно съдействие. Има взаимно допълнение сред нас – България е страната на розите, ние също работим за конкурентно стопанско произвеждане. Мисля, че има доста благоприятни условия за развиване на нашата двустранна търговия и с това ще насърчим и европейската интеграция “, сподели още Къцян.

Китайският министър председател изясни, че е изцяло естествено в процеса на търговия да има някои търкания. „ Но съгласно нас комерсиалната война в никакъв случай не би била решение . Китай в никакъв случай не би почнал комерсиална война с някоя друга страна. Но в случай че някоя страна желае да усили цените, Китай ще предприеме ограничения, с цел да отбрани интереса си. Но никой няма да завоюва от комерсиална война. Никой няма изгода от това . Тя пречи на многостранния развой за комерсиална търговия. Китай ще се ангажира за отваряне на своите пазари, с цел да улесним пазарния достъп на непознатите компании. Ще защитим законните ползи на присъстващите компании в Китай, без значение чия е собствеността им. Китай ще подсигурява непрекъснат и постоянен стопански напредък “, сподели още той и уточни, че в това отношение са огромни опциите и за България.

Бойко Борисов: Целта на 16+1 не е разделяне, а подкрепяне на Европа

Фоторепортаж в БЛИЦ: Тържествено посрещане на китайския министър председател, Борисов го разведе из „ Света София”

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР