Не искаме да влизаме в капана на служебния кабинет за

...
Не искаме да влизаме в капана на служебния кабинет за
Коментари Харесай

Мария Капон: Не искаме да влизаме в капана на служебния кабинет за пенсиите

Не желаеме да влизаме в клопката на служебния кабинет за метода, по който се актуализират пенсиите. Това сподели в предаването „ Лице в лице” Мария Капон от „ Изправи се БГ! Ние идваме”.

„ Ние желаеме минималното нарастване на най-ниските пенсии да бъде най-малко 369 лева Ще ви кажа за какво е капан – тъй като разбъркано върху всички пенсии става въпрос от 300 лева пенсиите да станат 341 лева И забележете – вътре в тези 340 лева са включени 50-те лв., които са за мярката по Коронавирус. Тоест най-ниските пенсии ще се понижат, както сподели госпожа Зайкова, която аз доста обичам, в джоба, в портмонето ще има 10 лева по-малко съгласно плана препоръчан от служебния кабинет, когато прибавим добавката, която беше краткотрайна добавка за Коронавирус, а ние виждаме, че към момента не сме излезнали от обстановката.

Ние желаеме в два стадия това да се случи, само че би трябвало да подсигуряваме, че в този момент няма да коства това на бюджета 130 млн., а може да коства 155 млн., ще го изчислим, само че минимално би трябвало да има 70 лева.”, изясни Мария Капон.

Тя беше безапелационна, че има пари в бюджета за това:

„ Ние държим на обществените ограничения, които сме дали обещание. Една от тях е, първо, одобряваме, че в случай че е допустимо да има това нарастване и на втора стъпка да има преизчисляване. Абсолютно изрично би трябвало да понижим първо ножицата, тъй като намалявайки ножицата, някак си обидно е да приказваме дали 340 или 369 лева

Нека да се опита някой да живее с 300 лева Тук не е въпрос какъв брой е заслужено, тук е въпрос и на човешко отношение, би трябвало да успеем най-малко да прекрачим дребна част над инфлацията. Ние изобщо не можем да достигнем инфлацията и би трябвало да сме почтени. Мисля, че имаме схващане от Има Такъв Народ за това, че би трябвало да създадем своите калкулации и ще имаме още една среща”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР