Не искаме да бъдем обвинявани, че направляваме Комисията за имунитетите.

...
Не искаме да бъдем обвинявани, че направляваме Комисията за имунитетите.
Коментари Харесай

Мирослав Иванов : Не изпираме никого, ИТН и БСП избягаха от отговорност

Не желаеме да бъдем упреквани, че направляваме Комисията за имунитетите. Измежду тези четирима народни представители, във връзка с които се желае снемане на имунитет, има представител на " ". Ние не желаеме да се дискредитираме. От самото начало казахме, че няма да представим кандидатура за ръководител на тази комисия. След това се появиха възражения от страна на " Възраждане ". Те отхвърлиха да поемат тази отговорност - да бъдат разкрити събитията, свързани с един или различен проблем - Кирил Петков или Бойко Борисов. Това заяви Мирослав Иванов от " - "  в студиото на " Денят ON AIR ". Той добави, че ИТН и са избягали от отговорност.

" Излизайки от тази комисия, те основават опция да се образува болшинство. Може да се сътвори забавна динамичност в самата комисия. Нашата позиция е, че неин ръководител не би трябвало да бъде нито един депутат всред " - ", ГЕРБ и Движение за права и свободи, т.е. някой сред останалите обединения ", разяснява Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Ако това не се случи отговорността е на ръководителя на Народно събрание, който следва да уточни за всяко съвещание на комисията по кое време ще бъде свикано и кой депутат от нейния състав ще е ръководи, настоя гостът.

" Очакваме господин Желязков до края на седмицата да дефинира съвещание на комисията. Не изпираме никого. Това е парламентарната процедура ", съобщи представителят на " - ".

Според Иванов, не познава добре документите по " Барселонагейт ". Той разяснява и разрива в връзките сред партията и ГЕРБ-СДС.

" За мен е значимо, че едни от главните концепции, които ние преди година и половина се опитахме да наложим посредством изменение на законодателството, е евентуално да бъдат признати. Това е разделянето на КПКОНПИ на две и възвеждането на следващите пълномощия на чиновниците на комисията ", сподели той.

По думите на депутата седмица или две са задоволителни да се реши дали е спазена процедурата на Висш съдебен съвет за проблема с Иван Гешев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР