„Не искам условия, а аргументи”, заяви министърът на вътрешните работи

...
„Не искам условия, а аргументи”, заяви министърът на вътрешните работи
Коментари Харесай

Валентин Радев за полицейските протести: Не искам условия, а аргументи

„ Не желая условия, а аргументи”, съобщи министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред публицисти след Националното заседание на управлението на Министерство на вътрешните работи, съобщи организация „ Фокус”.

Вчера синдикалисти оповестиха, че излизат на народен митинг на 5 юли с искане за увеличение на заплатите им.

По думите му той още веднъж ще се срещне с полицейските синдикати, с цел да обсъдят проблемите, макар че се срещал непрекъснато с тях посредством зам.-министъра си Стефан Балабанов.

Радев отхвърли обвиняванията, че е прекъснал диалозите си със синдикатите.

„ Няма такова нещо – не желая да си приказваме през медиите. Има Съвет за обществено партньорство, да приказват там”, добави той.

„ Аз давам отговор за цялото министерство – най-големият профсъюз съм аз”, съобщи още министърът. По думите му той дава отговор за останалата половина на Министерство на вътрешните работи, които не са синдикалисти.

„ Как си представяте, че аз ще отида да приказвам с тях и те ще ми слагат условия. Аз не желая условия – желая истината, причини от тях и ги помолих за това на първата ни среща. Вместо да ми дадат причини, потеглиха да приказват по телевизията”, добави още Радев.

Министърът посочи, че работи за нарастване на заплатите на хората в системата, само че това няма по какъв начин да стане по-рано то приемането на новия държавен бюджет.

„ Държавата с изключение на служители на реда има и учители и други групи”, добави Радев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР