Не искам много да говоря за войната, защото всички разбират

...
Не искам много да говоря за войната, защото всички разбират
Коментари Харесай

Украинска актриса: За мен е пълен абсурд да чувам неонацизъм и фашизъм за моята страна

" Не желая доста да приказвам за войната, тъй като всички схващат какво става. Но аз съм украинка, живяла съм 20 година в Украйна. За мен е цялостен парадокс да слушам думите фашизъм, неонацизъм и да го споделят за моята страна ", показа пред украинската актриса Лана Павлова.

Тя научава какво се случва в родината ѝ в телефонен диалог с 16-годишната си сестра в 5 часа.

" Да се събудиш в 5 сутринта и роден глас да ти каже, че ги бомбардират... Не знаеш какво да правиш, какво да кажеш. От 5 до 9 сутринта се обаждах на всички другари да ги запитвам дали са живи и по какъв начин мога да им оказа помощ. Това е ужасно! ", споделя за деня, в който научава за войната в родината си.

В Украйна живеят майка ѝ, татко ѝ и сестра ѝ. Не тръгнали още първия ден към границата, тъй като били прекомерно шокирани и мислели, че това ще отмине. По-късно отпътуват с такси и друго семейство. Баща й е мобилизиран и остава в Украйна. Семейството на актрисата пътувало под обстрел съвсем от самото начало.

Когато ги посреща в България, вижда, че са в безспорна суматоха и останали без думи.

Лана Павлова идва в България поради брачна половинка си, който е българин. До преди него не е познавала никакви българи, нито е чувала езика.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР