Не искам Мария Габриел да се чувства в сянка, защото

...
Не искам Мария Габриел да се чувства в сянка, защото
Коментари Харесай

Борисов: Не искам Мария Габриел да се чувства в сянка

Не желая Мария Габриел да се усеща в сянка, тъй като след това подписът и отговорността ще са нейни. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Букурещ.


Пред български медии, съпътстващи Борисов на конгреса на ЕНП, той още веднъж изрази неодобрение с гласуваната оставка на държавното управление и попита за какво ПП-ДБ не са изчакали. Лидерът на ГЕРБ удостовери, че договарянията по проектокоалиционното съглашение стартират в петък, 8 март.

В случая президентът не ни е отговорен. Виновни са тези самонадеяни хора, които в желанието си да покажат какъв брой са велики, ни тласнаха в рецесия. Предполагам, президентът е рационален човек, тъй че се надявам, че идващите няколко дни няма даже да изиска да се забърква, разяснява Борисов.

Габриел ежедневните решения ще ги взема сама, би трябвало да си подбере екипа и би трябвало да каже мога да работя подпишете това съглашение ли не мога да работя, не го пописвайте. Ще има договаряния, несъмнено, посочи Борисов.

Имаме договарящ екип, воден от Мария Габриел, тя води договарянията. Можеше вкарването в пленарна зала да е в сряда, да излезе Петков да отбрани това държавно управление, аз да изляза - да кажем предлагаме новите ротационни министри, кабинет, с цел да продължим напред, това е разумното и вярното, в този момент ние започваме – по кое време президентът ще даде мандат, по кое време, на кого, за какво се дадохме в ръцете му? Защо? Вече от нас нищо не зависи, разяснява още Борисов. Той добави, че Народното събрание по конституция ще продължи да работи, а вътрешнопартийните проблеми не би трябвало да се трансферират.

Борисов разяснява, че край Русе инфраструктурата е в плачевно положение.

„ Нека да видят каква е воня край Русе, там има ями по-големи от мене, усъвършенстваната инфраструктура за 3 години. Съветвам го по тематики, по които Денков се е провалил за 3 години, да не разяснява ще им кажа, че те откриха 14 км, с 26, 5 млн. индексации и в този момент им давам за домашно - това е по 2 млн. километъра строи, къде са чувалите, бе? Защо строите с 2 млн. на километър, какво се промени, цялата права ще стане половин милиард по-скъпо за българите, за какво това не се разяснява, попита Борисов. Сега щом сте създали инфраструктурата, за какво е по-скъпо, къде отидоха тези чували, за какво 2 млн. е по-скъпо?/БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР