Не искам да влизам в ролята на врачка, но се

...
Не искам да влизам в ролята на врачка, но се
Коментари Харесай

Трайчо Трайков за новия завод на Фолксваген: Очертава се решение, което няма да е в наша полза

 " Не желая да влизам в ролята на гадателка, само че се обрисува решение, което не е в наша изгода ", съобщи Трайчо Трайков за позиционирането на новия цех на " Фолксваген " в студиото на " Тази заран " по bTV. " Компанията избира къде да построи новия си цех сред Турция и България, само че съгласно изявления в немската преса югоизточната ни съседка ще бъде предпочетена. Ако бъде взето неподходящо за страната ни решение, би трябвало да се направи разбор на всички стъпки, които са били подхванати от участниците в процеса от наша страна, тъй като институционалната памет се губи& ", съобщи Трайков.

Бившият стопански министър означи, че по време на договарянията с " Фолксваген " в опита им да бъдат привлечени се следят и позитивни процеси като взаимоотношението сред общинската и държавната администрация, което до момента е било невиждано. " Не могат да се подценяват обаче и дългогодишните неудачни политики, които са довели до това положение на просветителната система, която не създава качествени фрагменти за бизнеса или неналичието на инфраструктура по така наречен Северен кулоар от Кулата към Хамбург ", счита Трайков.

Общата среда в една страна също е значима, само че колоси като " Фолксваген " могат да се договорят с всяко държавно управление, до момента в който дребните компании са по-уязвими от корупционни практики, счита икономистът.

Допълнителните бонбончета от страните претенденти също са от голяма важност, означи Трайков във връзка информациите, че Турция ще поръча коли на " Фолксваген " за своята администрация.

" Когато бях министър, желаех да се вкарат общи преференции за компании, които избират да вършат производството си в Европейски Съюз ", разкри икономистът, съгласно който би трябвало да има такива тласъци.

Спешни промени би трябвало да има и в енергийния бранш, счита Трайков, който разяснява и недоволството на бизнеса от НЕК.

Количествата ток, който се търгуват на енергийната борса у нас, са дребни има единствено трима държавни играчи и това води до прекомерно високи цени за бизнеса, означи Трайков. " Обединението със прилежащи пазари е една от ограниченията, които ще подобрят ситуацията на енергийната борса. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР