Не искам да влизам в неговите войни, министрите да искат

...
Не искам да влизам в неговите войни, министрите да искат
Коментари Харесай

Борисов праща министри да обясняват на Радев за обществените поръчки

Не желая да влизам в неговите войни, министрите да желаят среща с него и да му показват какво вършат по публичните поръчки. По този метод министър председателят Бойко Борисов разяснява при започване на днешното държавно съвещание обвиняванията на президента Румен Радев, че процедурите са непрозрачни и има корупция в тях.

„ Всички министри, които организират публични поръчки, поискайте среща с президента и всеки един да показа това, което прави. Ако някой е злоупотребявал с публични поръчки, да отива в пандиза (...) Отивате при президента и му казвате: за който смятате, че е на мрачно, вземаме прожектор и го осветяваме ", разпореди министър-председателят.

И добави: " Аз публични поръчки не върша, вършат ги кметовете. Да отиват в пандиза, в случай че има злоупотреби ".

„ Не може за една бълха да горим целия юрган ", съобщи Борисов, визирайки проблеми, зародили с първите санирани блокове, където имало дребни по думите му течове.

Премиерът даде и още една задача за членовете на кабинета: Всички министри да ревизират чиновниците си дали са си платили санкциите към КАТ.

„ Човек, който нарушава Закона за придвижване по пътищата и има няколко акта, не знам дали е добър чиновник. Следващата седмица желая да знам всеки какъв брой чиновници има с актове. Същото се отнася и за регионалните шефове ", заръча Бойко Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР