Не искам да степенувам кой корупционен скандал е по-голям, защото

...
Не искам да степенувам кой корупционен скандал е по-голям, защото
Коментари Харесай

Арх. Борислав Игнатов: Изборът на Иван Гешев за главен прокурор е свързан с местните избори

„ Не желая да градуирам кой корупционен скандал е по-голям, тъй като всеки един от тях е голям проблем. За да има корупция, повода е една - систематично, неприятно ръководство. Самото чувство, че тя е на всички места - от дребната административна корупция до публичните поръчки, е сигнал за нуждата от коренни промени. Ние предлагаме смяна на този модел - систематични условия за бистрота “. Това сподели претендентът за кмет на София от „ Демократична Българи “ арх. Борислав Игнатов при гостуването си в Сутрешния блок на Българска национална телевизия, през днешния ден.
„ Изборът на господин Гешев за основен прокурор е обвързван с локалните избори. Той, като началник на прокуратурата, е този, който би трябвало да се бори против корупцията и без никакви свързаности. Неговият избор е с квотите на ГЕРБ и Българска социалистическа партия във Висш съдебен съвет. Ние сме на митингите, тъй като на хората им е омръзнало да гледат съревнование с един претендент. Същото е като при публичните поръчки с един претендент. Заданията са направени по този начин, че на тях да дава отговор единствено един и останалите да знаят, че нямат никакъв късмет “, означи арх. Игнатов.
Той добави, че има намерение да вкара електронна система за осъществяване на публични поръчки, където е невъзможна замяна на офертите и данните и транспарантно оповестяване на изискванията. „ Имаме тактика да въведем тази система за бистрота, основана на новите технологии и отворените данни. Всеки жител ще може да следи съвещанията на общинския съвет и на комисиите. Това е модерна процедура, метода за битка с търговията на въздействие, с приключването на средствата на софиянци в една дребна група хора “, безапелационен бе арх. Борислав Игнатов.
Кандидатът на „ Демократична България “ обърна внимание и на казуса с въздуха в София. „ Топлофикация “ би трябвало да бъде оздравена неотложно, с цел да не банкрутира. Това ще бъде проблем за София, тъй като ще докара до замърсяване в бита. Ще бъде злополука и за въздуха. Трябва неотложно преструктуриране и унищожаване на неизгодни контракти. Бизнесменът Ковачки има хора в двата борда, назначени с гласовете на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Вътрешна македонска революционна организация. Негова компания търгува силата от „ Топлофикация “ и по този начин по 25-30 млн. не влизат в „ Топлофикация “ и тя не може да погасява своите отговорности. Всички публични сдружения ще бъдат подложени на инспекция, разбор и ще предприемем ограничения за оздравяването им “, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР