Не искам да ставам герой със стара дата. След като

...
Не искам да ставам герой със стара дата. След като
Коментари Харесай

Генерал Чобанов: Винаги съм бил категорично против създаването на ДАНС

" Не желая да ставам воин със остаряла дата. След като приключих едногодишния курс за начална подготовка в Държавна сигурност реших, че тази работа не е за мен. Несъвпадение с професионалните ми настройки. Няма политика, няма идеология. Няма политика в моето овакантяване и постоянно съм смятал, че активността на Държавна сигурност за това време беше нужна ”. Това съобщи в студиото на " Неделята на NOVA " военачалник Иван Чобанов - индивидът, управлявал най-дълго Национална работа сигурност преди да се сътвори. 
Той беше безапелационен, че не е имал проблеми след напускането си. " Румен Петков беше министър и 2007 година бях освободен от управителния си пост в Национална работа сигурност. Тогава беше ясно, че ще се сътвори Национална организация " Национална сигурност ”. Искам да изразя едно мое мнение. Твърде постоянно се приказва, че надали не организацията е основана поради вътрешнопартийни разногласия в Българска социалистическа партия. И че повода е да се отнеме на Румен Петков силовият инструмент. Истината е в това, че тази идея – за една такава работа, се търкаляше по коридорите на ”Позитано ” доста от дълго време. Лично на мен са ми предложили да си кажа мнението. Винаги съм бил срещу – изрично. Създаването на службата е една заблуда, че като възстановим един модел на службите, който беше преди 1989-та година, с това ще си решим проблемите ”, уточни той.
 Илко Желязков е излязъл в отпуск от през днешния ден Илко Желязков е излязъл в отпуск от през днешния ден
Заместник-председателят на бюрото за надзор на СРС Илко Желязков е излязъл в отпуск от през днешния ден. Заявлението за това било подадено още на...
" Най-голямата загадка на службите е смисълът от тяхното битие. Тайната е в това, че смисълът е друг за другите политически системи ”, акцентира военачалник Чобанов. По думите му основаването на ДАНС е груба неточност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР