Не искам да опростявам нещата. Президентът ясно заяви от самото

...
Не искам да опростявам нещата. Президентът ясно заяви от самото
Коментари Харесай

Рунд пореден от скандалите между ГЕРБ и БСП

Не желая да опростявам нещата. Президентът ясно съобщи през цялото време, че желае да се съблюдава закона. Лошото е, че ГЕРБ не чуват тези неща. При Бойко Борисов е обикновено нещата да се случват по телефона. Искрено се надявам, че не имало позвъняване по телефона и апел: Абе, Руменчо, я подпиши едно указче.

Това сподели пред камерите на БТВ депутатът от Българска социалистическа партия Таско Ерменков. Заедно с него посетител беше и националният представител от ГЕРБ Мануил Манев. Двамата разясниха идните гласувания на оставките и назначенията на новите министри. "Няма подобен закон, който да изисква съгласувателно писмо. На сътрудника това също му е ясно. Никъде няма написани такива ограничения и правила. Румен Радев в тази ситуация не е отговорен. Подведоха го съветниците му. Това е повода да не гласуваме оставките. Показахме морал и нравственос. Искахме да защитим достолепието на институциите ", отговори Манев.

Веднага по-късно диалогът мина в парещ спор, като двамата депутати не стопираха да се надвикват и да приказват един през различен. "Аз ви изслушах, а вие в този момент не ме оставяте да приказвам ", оплака се Ерменков. "Не приказвам. Слушам ви ", отговори Манев. "Това в случай че не е говорене, въобразявам си какво ще стане, в случай че заговорите ", отвърна аленият народен представител. Манев и Ерменков не стопираха да се упрекват в основаването на подправени вести и неистини, социалистът бе уверен, че държавното управление би трябвало да си "ходи и тези нови назначения, няма да трансформират с нищо нездравословната политика на ръководещите ". От своя страна Манев отбрани новите министри и разгласи, че "това са оферти на министър-председателя, който е законно определен и има цялостното право да избира своите министри. Те ще се оправят със своите задания и отговорности ", уверен бе депутатът от ГЕРБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР