Не искам да говоря с човек, който може да има

...
Не искам да говоря с човек, който може да има
Коментари Харесай

Петков: ГЕРБ да решат подкрепят ли ни, или са опозиция, а Борисов да каже стои ли зад шефа на ДАНС

Не желая да приказвам с човек, който може да има по-сериозни зависимости, в сравнение с ние чакаме, сподели съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков по Нова в предаването " На Фокус " в отговор на въпроса дали се е обаждал на министъра на електронното ръководство Александър Йоловски.

" Да се смени ли Йоловски е решение на Денков. Нека да види и прокуратурата, че тези изказвания са цялостна неистина ", продължи Петков, визирайки думи на министъра на електронното ръководство, станали обществено известни посредством Тошко Йорданов от ИТН, че Кирил Петков и Божидар Божанов са оказвали напън върху него за планове за над 600 млн. лв..

Попитан за абсурда към дерогацията на " Лукойл Нефтохим ", почнал след разбор на Центъра за проучване на демокрацичта (ЦИД) и съпътстващи публикации в основаното в Брюксел издание " Политико ", които настояват, че България финансира съветската война в Украйна, преработвайки съветски петрол, Петков сподели:

" И министър председателят и прокуратурата би трябвало да проверяват всевъзможни благоприятни условия за корист ". Петков обаче подчертава, че за експорта на модифицирани съветски горива, който е неразрешен, работи едно изключение и това е Украйна.

" Има изклчение за експорт, в случай че експортът се заявява като подобен за Украйна, тъй че ще се свържем със страната, с цел да се види какъв брой кораби с горива са стигнали до там ".

Петков попита непосредствено в ефир и Бойко Борисов дали поддържа " този началник на ДАНС, който с едно неклисифицирано писмо съумя да направи гласовете на 500 хиляди българи невалидни като анулира машинното гласоподаване.

Ако не го поддържа, тогава да се премине към законите за службите, които са импортирани в Народното събрание, само че от ръководителя Росен Желязков (ГЕРБ) зависи те да бъдат вкарани за разглеждане от депутатите.

Петков направи и още една връзка - " сред службите, писмото на ДАНС за машините и това изказване на Йоловски (бел. р. за натиска от Божанов - Петков). Забелязва се, че нещата съответстваха в един ден, означи той.

Попитан дали ще падне ли държавното управление, Петков сподели, че не мисли. " Борисов е в ролята на човек, който се отърсва от загуба, а ГЕРБ би трябвало да премислят тактиката " поддържаме, само че сме в съпротива " ", сподели още съпредседателят на " Промяната ".

" Това стопира да работи за тях. Тези тактически ходове стопираха да работят. Стига толкоз игрички и мусене, време е да работим за хората. ", продължи Петков.

" Поздравявам Борисов за целите, които чух на сбирката им оня ден - бюджет и битка с корупцията. Нека да се хванем за битката с корупцията и да работим. ", сподели още Кирил Петков и добави:

" По отношение на бюджета има месец и половина за полемики. Този бюджет има 12 милиарда лв. за вложения и 1 млрд.лева за общините - няма да са за този или оня кмет, всички ще могат да аплайват, без значение кой от коя партия е. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР