Не искам да давам шанс на никой да си позволява

...
Не искам да давам шанс на никой да си позволява
Коментари Харесай

Борисов извънредно от Брюксел за оставката на Петкова: Няма как да забравя 20-годишно приятелство, но ще решим, когато се върна

" Не желая да давам късмет на никой да си разрешава да нарушава разпоредбите в страната. Няма по какъв начин да не помни 20-годишно другарство. Не желая да намесвате страната в частни покупко-продажби ", това съобщи от Брюксел министър председателят Бойко Борисов за оставката на енергийния министър Теменужка Петкова.

" За да не дам по никакъв начин опция да се въздейства върху репутацията на държавното управление и Петкова я посъветвах да си подаде оставката ", изясни министър председателят.

" Имаме Комисия за защита на конкуренцията, имаме КФН, имаме ДАНС, в случай че би трябвало да се ревизират генезис и пари, нито енергийният министър, нито аз можем да повлияем на сходна договорка. Сделка сред частни компании в Чехия, ние нямаме по какъв начин да направляваме и да попречим. Години наред сме се борили да имаме самостоятелни регулатори.

Преди дни една телевизия беше продадена за голяма сума, за какво не попитате има ли нещо общо държавното управление там. Госпожа Петкова е почтен човек, като се върна ще се срещна с съдружните сътрудници и да вземем решение кой да я замести. За стотици милиони се съдим и с ЧЕЗ и с ЕVN. Крайно съм бил неудовлетворен от електроразпределителните сдружения, давахме ги и на прокурор. Не желая да прозвучи, че някой е бил недооценен. Шарл Мишел беше решил да чуе за обособените райони неща. Показахме им всички инфраструктурни планове и за цифрова инфраструктура. Холандският министър председател ми сподели би трябвало да ни покажеш всички на части, очевидно едновременно няма по какъв начин, уточни Борисов.

" Като се върна в България ще се забележим с съдружните сътрудници, с цел да решим какво да вършим с оставката ", съобщи министър председателят.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР