Не исках да коментирам действията на своя служебен приемник в

...
Не исках да коментирам действията на своя служебен приемник в
Коментари Харесай

Бившият МВР министър: Отстраняването на главсека е незаконно

Не желаех да разясня дейностите на своя длъжностен правоприемник в Министерство на вътрешните работи, преди да е имал задоволително време, с цел да може да се оцени обективно работата му, само че когато, по негово предложение, служебното държавно управление жестоко нарушава Закона за Министерство на вътрешните работи, и то още в първия ден, няма по какъв начин да не отвръщам. Това написа някогашният вътрешен министър Христо Терзийски във Facebook във връзка във ведомството от последните дни.

Той акцентира, че законът ясно разграничава политическото от професионалното управление на министерството. По тази причина изчерпателно регламентира хипотезите, при които могат да се прекратят пълномощията на основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

По думи на Терзийски в решението си за отстраняването на Ивайло Иванов от поста, служебното държавно управление, защото нямало по какъв начин да откри друго съображение, се базира на член 36, алинея 6, т. 6 - " тежко нарушаване или редовно несъблюдение на служебните отговорности, както и при дейности, които накърняват престижа на министерството " .
 Главсекът на Министерство на вътрешните работи - заменен поради полицейското принуждение на митингите през лятото
Главсекът на Министерство на вътрешните работи - заменен поради полицейското принуждение на митингите през лятото

Според служебния кабинет Иванов е нарушил съществени правила за работа в Министерство на вътрешните работи

Бившият Министерство на вътрешните работи министър е безапелационен, че както служебният министър, по този начин и служебният министър председател и президентът би следвало да знаят, че такова тежко нарушаване би трябвало да е открито по избран процесуален ред - в границите на осъществена служебна инспекция с следващо дисциплинарно произвеждане, каквито обаче не са били извършени.

Той декларира, че няма подозрение, че това " престъпление " по негови думи ще бъде поправено от съда. Терзийски обаче показва опасения, че сходни дейности на хора, назначени " служебно " на изборни постове, могат съществено да увредят престижа на Министерството на вътрешните работи и да повлияят на мотивацията на работещите в системата.

Има граници, които не трябва да бъдат преминавани - даже желанието за реваншизъм да е неудържимо , безапелационен е той.
 Служебното държавно управление смени и главсека
Служебното държавно управление смени и главсека

Предложено е на президента да издаде декрет

Припомняме, в петък президентът подписа указа за основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Впоследствие от Министерския съвет обосноваха решението си с претекста за нарушение на съществени правила за работа в Министерство на вътрешните работи, изразяващи се в неуважение и негарантиране на правата и свободите на жителите и тяхното достолепие.

Имат се поради когато се стигна до е скалация на напрежението сред униформените и протестиращите и при които пострадаха както хора с нападателно държание, по този начин и спокойно протестиращи жители и публицисти.

В държавното решение се оповестява, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи е директно виновен за настъпилите нездравословни последствия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР