Не инвестираме в държави, инвестираме в компании. Търсим да инвестираме

...
Не инвестираме в държави, инвестираме в компании. Търсим да инвестираме
Коментари Харесай

Новият собственик на Нова телевизия: Без съмнение ще има абсолютна свобода на словото

Не влагаме в страни, влагаме в компании. Търсим да влагаме в компании с капацитет. Това съобщи Никос Статопулос, ръководител на УС на BC Partners, мажоритарният акционер в медийната компания United Group (UG), новият притежател на Нова Броудкастинг груп.
На пряк въпрос дали с цел да вършат бизнес в България, би трябвало да си сътрудничат с държавното управление, отговорът беше: Без никакво подозрение ще има безспорна независимост на словото. Статопулос обаче изясни, че новините минават през прецизен редакторски ръб, като имало самостоятелен редакторски ръб, в който вземат участие хора, които не са част от българската реалност – хора, работили в BBC, в Германия. „ Много значимо е да запазим тази самостоятелност, да не се влияеем от протичащото се на локално равнище ”, сподели Статопулос.
 Окончателно: Юнайтед груп към този момент е притежател на Нова Броудкастинг Груп Окончателно: " Юнайтед груп " към този момент е притежател на " Нова Броудкастинг Груп "
Американската компания United Group към този момент е притежател на медийната група към Нова телевизия, откакто приключи придобиването на " Нова...
Той сподели и, че от време на време новините не могат да бъдат харесвани от държавните управления в страните, в които BC Partners работи.
Философията ни е, че не може да имаш единствено медиен или единствено телекомуникационен оператор. Бъдещето е това – телекомуникационният оператор популяризира, медийният оператор създава. Имаш и синергийте, имаш и мащабът – считаме, че е печеливш модел. Това е моделът, по който United Group работи през цялото време (на съществуването си), изясни Статопулос пред Нова телевизия. Според него, това събиране на телекомуникационни и медийни оператори се случва на всички места по света.
Вярвам, че малкия екран и вестниците ще продължат да имат своята роля в новия свят. Просто би трябвало да се приспособят, да станат малко по-дигитални, акцентира Статопулос.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР