Не идвам от приют за безработни, клас прослужено време не

...
Не идвам от приют за безработни, клас прослужено време не
Коментари Харесай

Валери Симеонов не съгласувал с Борисов махането на клас прослужено време

" Не пристигам от подслон за безработни, клас " прослужено време " не би трябвало да има ". Това съобщи като персонално мнение вицепремиерът Валери Симеонов в коридорите на Народното събрание във връзка настояването от бизнеса да отпадне клас " прослужено време " в заплатите на служащите.

 Удряли работещите небогати с махането на клас
Удряли работещите небогати с махането на клас " прослужено време "

Дългият професионален опит давал опция за по-бързо реализиране на резултати

Симеонов увери, че тази концепция той не е разискал с премиера Бойко Борисов и с депутатите от ГЕРБ. " Може би не би трябвало да имам лично мнение, като съм вицепремиер?! Или пък - о, какъв смут, в случай че моето мнение не съвпадне с това на Българска социалистическа партия и на Корнелия Нинова, която не я знам какъв брой стаж има ", подигравателен бе Симеонов.

Според него алените манипулирали персоналното му мнение. " Аз не пристигам от подслон за безработни или пък за обществено слаби, пристигам от бизнеса и ви споделям, че клас не би трябвало да има " безапелационен бе вицепремиерът по демографската политика.

Според него въпросът за отпадане на клас " прослужено време " би трябвало да се разиска в Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС). Вицепремиерът подлага на критика синдикатите, които не желаят да се срещнат с него по тематиката. Раздуват агитация, с която обслужват Българска социалистическа партия. Да вървят да се срещат с Корнелия Нинова, тяхно право е, отсече той.

 Валери Симеонов податлив да отпадне клас
Валери Симеонов податлив да отпадне клас " прослужено време "

Работодателите желаят МРЗ да е обвързана със междинната заплата за страната

" Кой е споделил, че приходите ще се понижат? Ще се вкара в заплатата и оттова нататък заплатата, която би трябвало да се дава съгласно количеството и качеството на инвестиции труд, тя ще обезпечи поминъка на този човек ", изясни Симеонов.

Има пазар на труда и този пазар на труда би трябвало да дефинира, че заплатата би трябвало да бъде съответна на съответните качества и количества на труда, добави патриотът.

 Бизнесът желае да отпадне добавката за прослужено време
Бизнесът желае да отпадне добавката за прослужено време

Предлагат преструктуриране на работната заплата

Припомняме, бизнесът упорства, а синдикатети са изрично срещу отпадането на добавката за прослужено време в заплатата на служащите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР