Не ходете в България - там е много опасно! Това

...
Не ходете в България - там е много опасно! Това
Коментари Харесай

Сърби плашат италианци: Не ходете в България, опасно е!

Не ходете в България - там е доста рисково! Това убеждавали повече от три часа група сърби от Нови Сад италианците Фабио и Микеле, които изминаха пътя от Триест до Истанбул и Матера с колела. Сърбите плашили италианците с всички вероятни ужаси - от корумпирани ченгета, които желаят пари за всичко, до вилнеещи по пътищата въоръжени банди. “Минете през Македония, само че не през България ”, упорствали лъжливите сърби.

Фабио и Микеле хванали пътя за София и след това през Пловдив и Хасково стигнали до Истанбул. И знамение - не ги ухапал даже комар!

Проектът на двамата италианци бе показан в заведението “Отсреща ”. В него те задават пет основни въпроса свързани с Европа на хората от шест Бълкански страни. На най-интересният от тях “Докъде е границата на Европа ” в сръбското градче Ягодина получили и най-интересният отговор. Там млад сърбин, със фотосите на Владимир Путин и на терориста Гаврило Принцип (убиеца на австроунгарския престолоноследник Франц Фердинанд) споделя уверено: “Границата на Европа е до Сърбия. Оттам на изток (където е и България) към този момент не е Европа! ”

Друго забавно мнение се чува от търговец на колела в Одрин. Турчинът заявава: “В Западна Европа мислят, че всички тук сме ислямски терористи, а дано да знаят, че има и такива като мен, които даже не имат вяра в Бог ”.

На въпроса за най-важния европеец, млада хърватка споделя, чи това е “Ангела Меркел ”, а възрастен словенец отсича: “Тито ”. Най-нормалните и интелигентни отговори могат да се чуят измежду запитаните в България. Затова и те звучат скучно.

Фабио е приключил “Литература ”, а Микеле е геодезист.

 

Какво описаха двамата италианци за потешествието си четете на страниците на вестник “Марица ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР