Не гражданин, гумите на колата или друга нейна част на

...
Не гражданин, гумите на колата или друга нейна част на
Коментари Харесай

Експерти: Фандъкова и компания са основно отговорни за обезщетения заради разтопения асфалт

Не жител, гумите на колата или друга нейна част на който са потърпевши поради разтопен битум, следва да има някаква характерна застраховка за обезщетение, а фирмата-изпълнител. Това споделиха източници на Actualno.com от застрахователния отрасъл по отношение на огромния скандал с разтопен битум в София, който провокира вреди по редица коли (подробности си припомнете ТУК)
Actualno.com потърси експертно мнение по тематиката. Нашите източници бяха безапелационни – вредата в такива случаи (некачествен ремонт на обществена инфраструктура) се поема от изпълнителя. В случая, това е компания " ДЛВ " ЕООД. Компания, занимаваща се с такава активност, би трябвало да имат наложително застраховка " Професионална отговорност в проектирането и строителството " , споделят нашите източници. (не да вадят протокол от застраховател),, споделят източниците ни. И прецизират, че характерната застраховка " Каско " за колите покрива ПТП, естествени бедствия, кражба, злоумишлени дейности, обир, а не такива случаи като този с разтопения битум.
Actualno.com съумя да приказва с компания " ДЛВ " и оттова споделиха, че имат въпросната застраховка - " Професионална отговорност в проектирането и строителството "
Припомняме, че откакто абсурдът стана факт, столичната кметица Йорданка Фандъкова написа следното в формалния си Фейсбук профил: " Всеки жител, който установи щета в гумите на автомобила си, може да извади протокол от осигурител, който ще предявим към компанията реализатор ".

Предвид известната обществено информация, отговорност за виновност от страна на компанията може да се търси по две аргументи – първо, битумът, с който е заливано, не е подобаващ, има ниска температура на размразяване, т.е. виновността е на този, който го е създал. Второ, да се обясни употребила ли е компания " ДЛВ " специфична машина за изливането. Машините дозират тъкмо нужното количество съгласно спецификата на ремонта. Ако от " ДЛВ " са правили нещата ръчно, то евентуално са прекалили с количеството и то се е разляло по асфалта, което е довело до всички проблеми за минаващите, считат специалистите, с които Actualno.com беседва.
Actualno.com насочи следните 2 въпроса към Столична община по случая:
1. Защо би трябвало жителите да вадят протокол от застрахователя, откакто по експертно мнение за такива случаи със вреди фирмата-изпълнител би трябвало да има застраховка " Професионална отговорност в проектирането и строителството " т.е. какъв протокол да желае потърпевш от осигурител, като не става въпрос за застраховка на потърпевшия?
2. Знае ли Столична община дали компания ДЛВ ЕООД (изпълнителят) има застраховка " Професионална отговорност в проектирането и строителството "?
До момента на издание на материала отговори няма. Ако такива бъдат дадени, ще бъдат оповестени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР