Не го разбирам този съвет, но нека да видим. Ситуацията

...
Не го разбирам този съвет, но нека да видим. Ситуацията
Коментари Харесай

д-р Мирослав Ненков: Ще разберем дали има достатъчно места в болниците след месец

„ Не го разбирам този съвет, само че дано да забележим. Ситуацията е изключителна и не трябва да бъдем черногледи. Нека дадем време да забележим дали ще е потребен “. Това съобщи някогашният здравен министър доктор Мирослав Ненков по отношение на новосформирания съвет към премиера в предаването „ Плюс-Минус “ по Нова телевизия.
„ Този съвет към кабинета трябваше да бъде излъчен от средите на медиците. Премиерът се сети преди тях. Аз персонално считам, че доста дребна част от хората ще го схванат “, добави доктор Ненков.
Бившият здравен министър счита, че здравната ни система ще издържи в сегашната обстановка и няма да колабира. „ Плавна е кривата на записаните болни, тежките случаи нарастват, само че лечебните заведения ги поемат без проблем. Ще разберем дали има задоволително места в лечебните заведения след месец. Искрено се надявам, че няма да стигнем до там да употребяваме местата в зала „ Арена Армеец “, добави доктор Мирослав Ненков. „ Държим фронта, тъй като ръководещите и щаба взеха доста бързо едни съответни, въпреки и  непопулярни ограничения. Кривата върви с дребни темпове нагоре, задачата на ограниченията е точно това. Слушайте хората от щаба, те са там, с цел да оцелеете вие, вашите майки и татковци “, безапелационен бе той.
Според лекар Ненков частните лечебни заведения са част от здравната система и е изцяло обикновено да се чака те също да се включат наедно с държавните в една бъдеща зараза. „ Лечението на двустранната пневмония не е комплицирана работа преди да се стигне до изкуствено обдишване. Зная даже общопрактикуващи лекари, които са на първата линия и се оправят. Основният проблем е в броя на тези, които вероятно ще потърсят помощ, тъкмо това тормози лекарите. Дойде време, в което нашето общество, което толкоз плюе по нас лекарите, да разбере защо служим “, сподели още той. Запитан дали тази рецесия ще успее да се трансформира във опция да се решат дългогодишните проблеми, насъбрани в системата, доктор Мирослав Ненков отговори: „ Няма да успеем да създадем промяна, тъй като са доста мощни тези хора, които са яхнали нашата система “. Той обаче отхвърли да назове съответни имена с претекста, че може да бъде наказан, защото въпросните лица били доста обидчиви.
Бившият здравен министър разяснява и добилия известност в медиите случай във Велико Търново, където майка на 4-годишно дете се оплака, че въпреки и с двустранна пневмония то не е било изследвано за ковид. „ Двустранната пневмония е болест, която е позната на всички лекари, всички знаят на всеки стадий какво би трябвало да се направи. Детето към този момент медицински е по-добре, тези ужасни мои сътрудници по някакъв чудодеен метод ли са излекували детето или със познания и умения? “, попита той. Според лекар Ненков родителите на болните дечица не могат да бъдат оставени сами да преценят болничната помощ, която получават. „ В БГМама написа някакви неща, само че те не са правилни. Ако толкоз нямаме религия на лекарите, дано търсим различни способи – с патешки крайник, с друго… “, добави той, като посочи, че и медиците имат своите тресчици за дялане, само че те не са професионални, а информационни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР