Не гласувах и смятам, че този избор създава повече проблеми

...
Не гласувах и смятам, че този избор създава повече проблеми
Коментари Харесай

Михаил Миков: Не се казва Борисов лидерът, но Нинова може да означава същото

" Не гласувах и считам, че този избор основава повече проблеми на Българска социалистическа партия, в сравнение с взема решение ". Това сподели пред някогашният водач на Българска социалистическа партия Михаил Миков. Той поздрави Корнелия Нинова с избора й за ръководител на левицата. " Не съм имал илюзии, че може да има различен излаз от тези избори ", акцентира Миков.

По думите му разделянето в партията е достигнало доста високи нива. " За Нинова са дали своят вот половината от членовете, другата половина не е гласувала за нея. " Такъв метод на избор ускорява вътрешните разделения и то не по политически аргументи, тъй като става дума за съревнование на персони, на портрети, а не на политически визии ", разяснява Миков. (По данни на комисията по избора за Нинова са дали своят вот 43 228 от 80 236 социалисти гласоподаватели по лист след изтриване на умрелите и отпадналите - б.р.)

Според него персоналният жанр на Корнелия Нинова, изразяващ се във висок звук, е спечелил, само че не дава опция, каквато е нужна на обществото.

Миков означи, че има риск пред Българска социалистическа партия, който се обрисува от прекосяването ѝ в лидерска партия от вида на ГЕРБ. " Не се споделя Борисов водачът, само че Нинова може да значи същото ".

Миков беше безапелационен, че " набедената съпротива в Българска социалистическа партия " в никакъв случай не е била за съюз с ГЕРБ и напомни, че те са консолидирали гласове, с които Нинова е била определена за ръководител на социалистите още първия път.

" Обикновените социалисти повярваха на това, че Нинова е спасителката от ГЕРБ. Сега следва по-трудното ", сподели той.

" Това е бил огромният спор в Българска социалистическа партия, който предизборно беше вкарван е елементарното несъгласие: " За партията ли си, или искаш тя да бъде завладяна от ГЕРБ ", посочи Миков.

Бившият водач на левицата разяснява, че в този момент доста значимо е каква политика за България ще предложи Българска социалистическа партия, която да е друга от дясната политика и до каква степен ще успее да откри политически сътрудници, които да прокарват тази политика.

" За властта могат да се намерят сътрудници, тъй като такива безпринципни обединения не са изключение в най-новата ни история и ние сме взели участие в такива. Съвсем друго е да получиш доверие за политика и задоволително болшинство, с цел да я прокарваш. От времето на Жан Виденов такава обстановка мъчно се е очертавала пред Българска социалистическа партия ", сподели Михаил Миков.

На страната не нужна подмяна на едно дясно ръководство - каквото е на ГЕРБ, с друго дясно, счита някогашният ръководителят на Българска социалистическа партия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР