Не едно българско сърце трепва у нас и по света,

...
Не едно българско сърце трепва у нас и по света,
Коментари Харесай

И София посреща с Дунавското хоро Новата 2018-та на „Сцена под звездите“


Не едно българско сърце трепва у нас и по света, когато чуе химна, „ Многая лета “ и най-много ритмите на Дунавското хоро.

Така от десетилетия, със звън на чаши, снопове фойерверки и радостни възгласи посрещаме Новата година, на която наш правилен посетител и другар е дребният екран на Българска национална телевизия, която ни прави част от общия празник.

Така е и тази година- в топлата новогодишна нощ, без сняг и мраз, хиляди софиянци са на площад „ Батенберг “ на празничния концерт „ Сцена под звездите “, който Българска национална телевизия и Софийска община за 19-ти път подаряват на столичани. Той стартира още в 22 часа, с познатите водещи- Анна Ангелова и Владо Пенев и настроението е във връхната си точка, подгрято и окрилено от превъзходните осъществявания на Михаела Маринова, Дара и Християна Лоизу, на обичаните на всички генерации Хилда Казасян, Васил Петров, бенда на Ангел Заберски, групите „ Акага ” и „ Сигнал ”. Николина Чакардъкова огласи цялостния площад, а с неповторимия си Ансамбъл неврокопските танцьори затропаха по огнената сцена.

Веселието е в кулминационната точка си - млади и остарели, юношески компании и цели фамилии са тук, на сцената под звездите, с цел да честват дружно и с цел да си пожелаят великодушна и щастлива Нова година. Тези красиви мигове за всеки българин, излъчени в цялата страна посредством Българска национална телевизия 1, а по света – посредством Българска национална телевизия Свят, засядат в гърлото изключително, когато тръгнат първите ритми на Дунавското хоро на Дико Илиев…И сълзите не са необичайност, от наслада!

Заразителен е оптимизмът на площада. "2017 адресирам с доста благополучие и наслада. Имам шест дами у дома - три внучки, две дъщери и жена си", показа в приповдигнато въодушевление Йордан Костадинов. "Хората, с които пребивавам и работя, са прекрасни", добави той и даде своята рецепта: "Всички би трябвало да бъдем такива, не би трябвало да се ненавиждаме и да завиждаме един на различен, а да се обичаме".

Станимира с усмивка показа, че чака да бъде все по този начин мощна през Новата година, както и през отминалата. "Върнах се от чужбина, с цел да остана тук в България", сподели тя.

Пред камерата ни застанаха и доста непознати посетители от Македония, Хърватия, Италия и Сърбия. "Пожелаваме да е още по-добра и хубава година от предишната", сподели Дуня от Хърватия.

Калина Горчилова пожела здраве на фамилията си и на целия български народ. "Нещата у нас ще тръгнат по различен път. Вярвам, че с Европейски Съюз ще отидем напред", сподели тя.

Емоциите тази нощ дълго няма да утихнат, прегръдките скоро няма да спрат, чашите няма да остават празни, пожеланията ще се множат, а децата няма да желаят да спят, замечтани по букетите от разноцветни фойерверки…

Нова година, Новата 2018-та - дано е мирна и щастлива, за всички нас! /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР