Не е задължително, но ще ви спести средства, ако си

...
Не е задължително, но ще ви спести средства, ако си
Коментари Харесай

Атина затегна условията за медицинска помощ за чужденци

Не е наложително, само че ще ви спести средства, в случай че си носите европейската здравна карта в Гърция. Министерството на здравеопазването стегна изискванията за здравна помощ за чужденците.
В същото време министерството на труда стартира същинска война против недобросъвестни работодатели, които не обезпечават служащите. Най-чести са случаите при наемане на чужденци, предава БНР.
Носете си европейските здравни карти, когато идвате в Гърция. Дано да не ви се наложи, само че въпреки всичко човек би трябвало да намерения и за случаи, когато е нужна лекарска помощ.
По разпореждане на министъра на опазването на здравето Василис Кикиляс услугата в държавна болница за чужденците е платена, като сметката ще се изпраща на застрахователната организация. Тази разпоредба е в действие от години, само че постоянно не се прилагаше, което докара до недостиг на средства в държавните болнични заведения.
„ На никого няма да се откаже лекарска помощ “, акцентира министър Кикиляс, само че без здравна осигуровка, която се потвърждава с карта, пациентите ще заплащат на място след привършване на лекуването.
От здравното министерство в Атина допълват, че при липса на здравна карта откакто заплати, пациентът ще получи всички нужни документи, с цел да възвърне средствата от здравната каса в страната си.
Безплатна остава здравната услуга единствено за бежанци и мигранти, които обитават легално в страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР