Не е задължително да сте професионални готвачи, за да знаете

...
Не е задължително да сте професионални готвачи, за да знаете
Коментари Харесай

Трикове в готвенето, които ще улеснят живота ви

Не е наложително да сте професионални готвачи, с цел да знаете и ползвате някои трикове в кухнята. Ето няколко хрумвания, които могат да ви влязат в приложимост.

За да смекчите усета на кафето и да му придадете кремообразен мирис и деликатност, прибавете доста малко парче масло към джезвето, преди то да кипне.

Патладжаните няма да са толкоз мазни след изпържването, в случай че преди този момент ги запечете във фурната или микровълновата и едвам по-късно ги наредите в добре загрят тиган с малко олио. По-добре е да не трансферирате патладжаните незабавно в чинията, а първо върху кухненска хартия, която също ще всмуква непотребното масло.

Месният бульон ще бъде по-богат, в случай че мръвката се сложи в тенджерата, до момента в който водата е още студена. Ако месото се сервира като второ ядене, то би трябвало да се постави в тенджера, когато водата към този момент заври. Бульонът е по-малко богат, само че месото остава сочно и вкусно.

Ако желаете да получите вкусни зеленчуци при варене, би трябвало да ги поставите във вода, откакто водата заври. И противоположното - в случай че желаете бульонът да е апетитен, би трябвало да започнете да варите зеленчуците в студена вода.

Ако имате незабавна потребност от майонеза, а вкъщи има единствено заквасена сметана, можете елементарно, просто и бързо да я замените. За да извършите това, прибавете разрушен жълтък и 1 чаена лъжичка горчица към сметаната и разбъркайте добре.

За да не се слепва оризът или макароните по време на готвене, би трябвало да добавите малко слънчогледово олио или зехтин към водата или да измиете със студена вода в гевгир след приготвянето.

Вместо с галета можете да панирате месото със смлени орехи. Така хем ще е по-вкусно, хем и по-полезно, написа " Телеграф ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР