„Не е за вярване! Сякаш половин България е дошла на

...
„Не е за вярване! Сякаш половин България е дошла на
Коментари Харесай

Българи разграбват стоката в Одрин


„ Не е за поверие! Сякаш половин България е пристигнала на пазар в Одрин! Няма къде да стъпиш “. „ Купуват всичко, колкото да се придвижват до колите с торбите “. „ Българите се възползват от цената на лв. и пазарят. Буквално разграбват стоката “.

„ 1 български лев се равнява на 7,90 турски лири и това дава нови благоприятни условия за комшиите да пазарят. Пазарът „ Улус “ задоволява потребностите им – открай докрай. Пазаруват, колкото разрешават силите им да носят торбите. Усмивки има по лицата и на пазаруващите, и на търговците “, означават локалните медии, съобщи 24rodopi.com.

„ Малко е препълнено. Българските жители се радват да посетят пазарите в Одрин, ние пък сме удовлетворени, че оставят тук положителни пари “, споделя търговецът Бекир Каян. Нашенецът Хюсеин Халилоглу споделя, че е похарчил 3 хиляди лири. " Ние купуваме всичко, за което се сетите. Задоволяваме всичките си потребности от тук ", добавя различен българин.

bTV също оповестява, че българи отиват на търговски в Одрин и Истанбул поради евтината лира. През седмицата турската лира падна до рекордните 13 стотинки по отношение на българския лев и притегли като магнит българите да пазарят в Одрин и Истанбул. Рибата преди Никулден е три пъти по-евтина от цените, на които се продава у нас. Същото важи за други хранителни артикули, облеклата и медикаментите. За търговците шопинг нервността е глътка въздух, само че здравните управляващи са обезпокоени от скупчването на хора и заплахата от по-интензивно разпространяване на COVID-19. Те упорстват за по-строг надзор на границата.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР