Не е за вярване, но на 22 януари водещият на

...
Не е за вярване, но на 22 януари водещият на
Коментари Харесай

Ясновидка предрекла живота на Драго Чая, дори че ще пее с Лили Иванова

Не е за поверие, само че на 22 януари водещият на предаването „ Българска национална телевизия на 60 ” Драгомир Драганов означи 50-ия си празник. Заради противоепидемичните ограничения, той чества без доста звук, единствено в стеснен другарски кръг. Мечтата му е животът ни да се върне към предходния темп, а идващият си рожден ден да отпразнува на цирковия фестивал в Монте Карло, който всяка година съответствува с рождения му ден.

Още от дете Драго бил разпален по малкия екран, имал обичани детски излъчвания, които не пропущал, само че обичал да гледа до късно вечерта „ Студио Х ”. Родителите му забранявали на него и сестра му да гледат страшните филми, тъй като по това време трябвало да са по леглата и хлапетата залепвали за ключалката на вратата, с цел да зяпат. Драго и по-малката му сестра се редували да гледат скрито. Макар че обожавал да гледа телевизия, в действителност той мечтаел за театралната сцена. Като възпитаник се записал в театрална школа, след това станал част от състава на детско-юношеското студио в „ Сълза и смях ”. Кандидатствал във ВИТИЗ, минал сполучливо първите кръгове, само че на последния го скъсали. За да не отиде в казармата, той станал студент по предучилищна педагогика в Софийския университет. Често близки и другари го питали по какъв начин е следването в театралната академия и никой не допускал, че учи, само че не за артист.

Преди да стартира следването си в първи курс, през лятото на 1990 година Драго отпътувал на посетители в Лом при своя състудент. По това време в крайдунавското градче гостувал цирк, в който той имал другари. Драго отишъл да ги види и до момента в който си бъбрели, към касите се доближила мургава ясновидка. Врачката поискала да гледа на ръка на касиерката, а за признателност тя да й даде билет за представлението. Така и станало. Ромката погледнала ръката и й разказала доста неща за живота й, които към този момент били факт. Заинтригуван, Драго се доближил към тях и изискал гадателката да врачува и на него. Когато подал ръка, мургавата Касандра споделила: „ Ти какво, бе? Искал си да те гледат? Ще те гледат, но ти няма да ги виждаш ”. После „ видяла ” и други случки от бъдещето му, които през днешния ден към този момент са факт. Драго бил на 4 годинки, когато казвал на родителите си, че един ден ще пее дружно с Лили Иванова. Ясновидката предрекла и този факт, само че днешния тв водещ даже не подозирал, че думите й ще се окажат оракулски.

2 години по-късно напълно инцидентно той попаднал в Българска национална телевизия. Негова колежка го помолила да се яви дружно с нея на кастинг, за който се записали 2000 души. Първият кръг бил събеседване с комисията пред камера. Желаещите били толкоз доста, че този стадий траял 5 дни. Чак, когато достигнал до третия тур, Драго осъзнал, че може би малкия екран е неговата орис. Започнал да прави 5-минутната публицистична графа „ Частен случай ”. И думите на ясновидката се сбъдват – него го гледат на дребния екран, само че той не вижда феновете си.

От 2000 година стартира да води занимателното предаване „ Чай ”, от където потегля и прякорът му Драго Чая. За 7 години в него гостуваха едни от най-обичаните и известни лица у нас. За да поддържа интереса към предаването, Драго измисля какво ли не. Най-шантавото му скимване е да трансформира студиото в плаж и да вкара в него джакузи с 2 тона вода, рискувайки подът да рухне. Последното му издание бе на 30 септември 2007 година, след което предаването бе спряно макар огромния си рейтинг. Самият Драганов твърди, че това е станало по негово предпочитание – чувствал се привършен. След това Драго е водещ на българската „ Евровизия ”, а по-късно – и на нощния блок в Българска национална телевизия „ Полет над нощта “. През 2012 година режисьорът на предаването Хачо Бояджиев умира и малко по-късно то е свалено от ефир.

През 2010 година Драго сбъдна огромната си фантазия – да има личен цирк. З аедно с другар основават „ Софийски цирк на сцена “ в столичното читалище „ Цар Борис III “. А от миналанта година води плана „ Българска национална телевизия на 60 “, отдаден на 60-годишнината на Българска национална телевизия. Идеята за него е на шефа на малкия екран Емил Кошлуков, а по-подходящ човек за водещ на предаването надали има. Концепцията е да се означи 60-годишнината на телевизията-майка и феновете да си напомнят известни лица, които са били част от телевизионната история. Излъчват се неповторими фрагменти от Златният фонд на Българска национална телевизия, а публиката вижда любимците си от тяхната младост до наши дни. Макар че постоянно усърдно се приготвя за предаването и госта си, на Драго постоянно му се постанова да импровизира.

Водещият в никакъв случай няма да не помни по какъв начин естрадната легенда Васил Найденов му признал в ефир, че е отговорен за подпалването на цирка. На 25 септември 1983 година шапитото на цирка пламва и изгаря. Огнеборците идват на 40-та минута, за благополучие, починали и ранени няма, само че циркът изгаря. Васко Кеца се изцепи в ефир, че е отговорен за изгарянето на цирка, тъй като го проклел. Оказало се, че шефът на цирка бил доста мъчен човек. През 1982 година поканил изпълнителя да пее със своята група в цирковата стратегия, само че не харесвал екстравагантния тип на Васко и сътрудниците му. Един ден Кеца не се сдържал и му споделил: „ Да ти изгори циркът нека! ” Няколко месеца по-късно той бил опожарен, а естрадната легенда с смут си припомнил клетвата си.

Самият Драго пази куп предмети, свързани със 123-годишната история на родното цирково изкуство. Водещият е задръстил дома си с хиляди експонати – достоверни циркови плакати, стратегии, флаери и фигури на животни от манежа. Любовта му към цирка се породила в ранното му детство с помощта на неговата баба, която всеки уикенд го водела на цирк и навсички вероятни представления в столичните театри. Малкият Драго ги гледал по няколко пъти. Вкъщи разигравал фрагменти от представленията, които преди малко е видял, с пластмасови фигурки на животни, купени от тогавашните стрелбища.

Драго има 3 записани албума – „ Искам те за мен ”, „ Ако си ангел ” и „ След теб ”, а множеството от песните в тях са писани особено за него. Най-болезнената за него тематика е раздялата му с Лили Иванова. Както е известно, от 16 години певицата не му приказва. През 2005 година примата на естрадата се обидила на Драго и поставила завършек на дългогодишното им другарство. Изпълнителката на „ Стари мой приятелю ” изрично отхвърля да назове повода. 7-годишната им дружба бе прекратена изведнъж. Двамата бяха записали дуетни песни, ходеха дружно по турнета, до момента в който Лили внезапно постави точка на другарството им. Само пред най-доверени хора естрадната звезда признала, че е огорчена от Драго и в никакъв случай няма да му елементарни. Пеещият водещ бил в компания, когато на смешка си разрешил да я назова „ бабата ”. Обидата достигнала до ушите на Лили, а Драго до ден-днешен хал-хабер си нямал кой от музикантите го е предал.

„ Истината е, че ми беше мъчно да се разделим. Все отново става дума за 7 години от живота ми. В един миг обаче Лили Иванова реши, че е разочарована от мен. Няма да влизам в детайлности, тъй като даже и ние двамата не сме довършили диалозите по въпроса. Все отново аз не преставам да я почитам и изпитвам най-хубави усеща към нея ”, признава Драго.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР