Не е ясно защо у нас трябва да има закон

...
Не е ясно защо у нас трябва да има закон
Коментари Харесай

Дончева: Наша работа е да си разрешим корупцията, а не да се мъчим да правим закон Магнитски

Не е ясно за какво у нас би трябвало да има закон " Магнитски ". Ако Америка има своите аспирации като световна мощ да постанова избрани публични връзки със силата на инструментите, с които разполага - това е работа на Америка. Наша работа е да си разгадаем корупцията и имаме задоволително принадлежности за това без да се прави някой на американец и да се мъчи да прави закон " Магнитски " в български условия. Това разяснява в студиото на " Денят стартира " водачът на „ Движение 21 “ Татяна Дончева  Татяна Дончева Татяна Дончева е приключила приблизително обучение в Националната математическа гимназия и висше в.

Тя напомни, че първото служебно държавно управление издаде акт на Министерски съвет, в който разгласи листата на обвързваните лица с оповестените по закона " Магнитски " от Съединени американски щати. Те имаха своите последствия във връзка с техния бизнес, имущества, сметки, с държавните и общински институции, с които комункират и с комерсиалните сътрудници. Съдът се произнесе, че това е незабележим акт на Министерски съвет, само че Дончева счита, че не това е повода да се прави у нас закон " Магнитски ".

" Нашият проблем е с правоприлагането, с това, че в продължеие на 12 години правосъдната система беше следена от изпълнителната власт и от структури и хора със съмнителна корупционна известност, които си направиха инструмент за битка със своите бизнес съперници и политически съперници, а не инструмент за реализиране на господство на закона, който да даде непоклатимост на страната и отбрана на правата на жителите ", сподели Дончева.

Тя съобщи, че предходните два най-кратки Народното събрание не са се занимавали със законова активност, а при настоящия парламент няма кой да написа закони. Смята, че сега има " доста неподготвени министри и парламент за законодателна активност ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР