Не е ясно кой и защо цели Пирогов да не

...
Не е ясно кой и защо цели Пирогов да не
Коментари Харесай

Някой цели да саботира реформите, твърдят от ръководството на Пирогов

Не е ясно кой и за какво цели " Пирогов " да не работи, както не е ясно и кой цели да саботира промяната в болничното заведение. Това сподели на брифинг зам.-директорът по лечебната активност на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ проф. Николай Габровски.

„ Взе се решение да се излезе с една декларация, която да покаже мнението ни. Решението за такава декларация беше взето в 14.15 часа. Уведомени са повече от началниците на клиниките “, съобщи проф. Габровски, представен от " Фокус ".

Той прочете декларация от името на болничното заведение, в която се показва, че изрично не са съгласни и стачкуват против метода на взимане на решение от някогашни синдикални водачи.

„ Декларативният и безусловен звук, с който се подмятат погрешни данни, е безспорна клевета “, изясни той.

По думите му се цели уронването на лечебното заведение. „ Не е ясно кой и за какво цели „ Пирогов “ да не работи “, добави той. Според него не е ясно и кой цели да саботира промяната в лечебното заведение.

„ Болницата регистрира понижаване на задълженията. Преди Коледа ще бъдат изплатени както заплатите, по този начин и спомагателното материално стимулиране “, сподели още проф. Николай Габровски.

По отношение на заплатите , всички съществени хонорари през цялата година по трудов контракт са получавани в точния момент и в цялостен размер, съобщи той.

„ Допълнително материално стимулиране също е давано в продължение на цялата година и се дава постоянно, когато финансовото положение на болничното заведение разрешава. Останалите неща за заявления, промени и така насетне, не се разясняват, тъй като на процедура решение за такова разделяне и заповед за смяна в структурата няма. Поради липса на такава заповед никой не би трябвало да подписва нищо “, разяснява проф. Габровски и акцентира, че всичко това са клевети.

„ Всеки ден се подписват десетки молби за овакантяване и десетки за постъпване. Болница „ Пирогов “ е с личен състав от 2100 души. Представете си, в случай че има 20 молби, какъв % е това. Парите, които се получават над главните заплати, са нещо, което сме създали допълнително “, уточни той.

Във връзка с това, че за предходния месец не са изплатени спомагателните материални подтиквания, проф. Габровски посочи, че това закъснение е неотложно, само че парите не са изгубени. „ Те са регистрирани и всички ще си ги получат. Те са доста добре осведомени за това. Смятам, че това е огромният проблем – че макар че част от хората, които виждаме на улицата, са известени за всички тези неща, с тях е разговаряно, знаят какъв е ходът на промените, били са част от структурирането и хода на идните промени, те като че ли нищо не знаят и водят тази персонална борба “, сподели още проф. Николай Габровски.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР