Не е ясно колко дълго ще се задържат по-ниските цени

...
Не е ясно колко дълго ще се задържат по-ниските цени
Коментари Харесай

Природният газ през ноември може да поевтинее с 45 %

Не е ясно какъв брой дълго ще се задържат по-ниските цени на газа, само че навън съвещание на КЕВР през днешния ден, „ Булгаргаз ” предложи със 70 лева по-ниска ноемврийска цена от BGN 166 /MWh, спрямо октомврийската, която е BGN 233 /MWh. От газовия холдинг показаха, че оферират това понижение в светлината на извършените сполучливо търгове за доставяне на страната с природен газ.

Същеврмеменно, Европейски Съюз се притеснява, че една по-студена от нормалното зима ще подтиква търсенето и още веднъж ще тласне цените към неустойчиви върхове. Темата се обсъждаше интензивно предходната седмица и дебатите приключиха с решението Европейската комисия да предложи механизъм за ограничение на крайни случаи на спекулации и неустойчивост в ценообразуването на европейската газова борса (TTF). Успоредно с това Комисията работи върху обособен, самостоятелен търговски център единствено за полутечен природен газ (LNG).

В тази връзка председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че е подготвен да бъде благонадежден сътрудник на газовия пазар,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР