Не е ясно какво се случва с конфискуваната криптовалутаКонфискувани от

...
Не е ясно какво се случва с конфискуваната криптовалутаКонфискувани от
Коментари Харесай

България държи иззети биткойни за над $3 млрд.

Не е ясно какво се случва с иззетата криптовалута

Конфискувани от българските управляващи биткойни през май т.г. към този момент костват над 3 милиарда $

Биткойни на стойност над 3 милиарда $ отлежават в България и не я ясно какво се случва с тях, написа известното издание Coindesk.com в обява отпреди броени часове.

Иззетите от органите на реда биткойни през май т.г. при акция против проведената престъпност към този момент костват над 3 милиарда $, след внезапното повишаване на криптовалутата в последните дни. На 19 май бяха задържани 23-ма български жители и иззети 213 519 биткойна, напомня Coindesk.

Арестите и последвалата конфискация на активи бяха свързани с следствие на хипотетична митническа машинация. С помощта на вирус обвинените са проникнали в митническите компютри и по този начин са съумели да си спестят заплащането на митнически такси при импорт на артикули в страната. Твърди се, че митническата машинация е на стойност 10 млн. лева, или към 6 млн. $.

В момента цената само че конфискуваните биткойни е почти 3,3 милиарда $ – при цена към 15 600 $ за един биткойн, според показателя CoinDesk Bitcoin (BPI). Не е ясно какво прави българското държавно управление с иззетите биткойни, разяснява създателят на обявата Нихилеш Де. Отбелязва се също отводът на държавното управление да даде спомагателни детайлности по случая на уеб страницата Bivol.bg с аргумента, че тече наказателно следствие.
още по тематиката
При конфискуването на биткойните през май, най-популярната криптовалута се търгуваше при курс от 2354 $ за брой, а общата стойност на конфискуваните виртуални пари беше към 500 млн. $ – по-малко от една шеста от цената им сега.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР