Не е ясно какъв ефект се търси от г-жа Динева

...
Не е ясно какъв ефект се търси от г-жа Динева
Коментари Харесай

Министър Бозуков: Блокирането на вписване на новото ръководство на Напоителни системи ЕАД води до загуби за държавата

 Не е ясно какъв резултат се търси от госпожа Динева с непрекъснатите дейности за прекъсване на регистърното произвеждане по регистриране на новия Съвет на шефовете на " Напоителни системи “ ЕАД и надлежно това на изпълнителния шеф на сдружението. Това разяснява министърът на земеделието, храните и горите проф. доктор по време на работно посещаване в " Напоителни системи “ ЕАД-клон Бургас.

По думите му, директният резултат от всичко това е един единствен – блокиране на активността на сдружението. Той, за жалост, води до загуби в изключително огромни размери за страната.

Едноличен притежател на капитала на " Напоителни системи “ ЕАД е страната. Министърът на земеделието, храните и горите упражнява правата на страната.  " Овластяването на член на органа на ръководство на комерсиално сдружение може да бъде оттеглено от едноличния притежател на капитала на сдружението, като аз съм упражнил това право. То, единствено по себе си, е основано на претекстове, които неведнъж разгласих обществено. “, посочи земеделският министър.

До момента са подадени пет заявки за регистриране в комерсиалния указател на новото управление. По четири от тях към този момент има актове за прекъсване на регистърното произвеждане. " Всеки има право да потърси своите права, само че въпросът е за преустановяване на връзки по контракт за ръководство “, добави още проф. Бозуков.

" Практиката демонстрира, че едно исково произвеждане има дълготрайност сред 2-3 години. Означава ли това, че регистърното произвеждане би трябвало да бъде спряно през целия този интервал? И какви биха били последствията за страната? “, разяснява министърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР