Не е ясно дали те ще могат да се възстановят,

...
Не е ясно дали те ще могат да се възстановят,
Коментари Харесай

Умствените способности на Скрипал и дъщеря му са застрашени

Не е ясно дали те ще могат да се възстановят, сподели английски арбитър, представен от Ройтерс.

Лондонски съд позволи да се вземат кръвни проби от някогашния разузнавач и щерка му, с цел да бъдат проучени от специалистите по химически оръжия и да се удостовери заключението на английската лаборатория за военни проучвания Портън Даун.

Произнасяйки решението си, арбитър Дейвид Уилямс сподели, че съгласно неназован съветник, лекуващ двамата Скрипал, някогашният съветски разузнавач, трансформирал се в двоен сътрудник, предавал информация на Англия, и щерка му са мощно упоени, некомуникативни са и е невероятно да се каже по кое време и доколко може да възстановят умствените си качества.

Двамата са в устойчиво физическо положение и са лекувани въз основа на презумпцията, че биха желали да останат живи, споделил консултантът съгласно съдията от Лондонският съд за протекция, който взема решения за благосъстоянието на хора, които не са в положение да вършат това сами.

Според неназован анализатор от Портън Даун кръвните проби, взети от Сергей и Юлия Скрипал, са посочили, че двамата са били изложени на действието на нервнотоксичен реактив.
Пробите са посочили наличие на нервнотоксично вещество от рода на "Новичок " или доста непосредствен до него реактив, постанови в решението си съдията.

Вече е излязъл от болница английският служител на реда, който също е бил изложен на нервнопаралитичното вещество, употребявано против някогашния съветски шпионин и щерка му.
Сержант Ник Бейли е разкрил Сергей и Юлия Скрипал в безсъзнание на скамейка в Солсбъри, Югозападна Англия, на 4 март.
48 индивида са потърсили съвет в болничното заведение в Солсбъри след офанзивата.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР