Не е ясно дали енергията от площада през 2020 г.

...
Не е ясно дали енергията от площада през 2020 г.
Коментари Харесай

Като на сватба: Нещо ново, нещо старо и нещо на заем за коал...

Не е ясно дали силата от площада през 2020 година ще стигне на ИБГНИ да влезе и в новия парламент - социолози дават 3% късмет

Партиите на третия си край – кой с кого и в каква форма

В каква кондиция стъпват партиите на финалната права за третите тази година парламентарни избори? Факторите, от които зависи представянето им, са извънредно доста. Като стартираме с това, че за първи път у нас ще се проведат по едно и също време избори за президент и за парламент, а това постанова доста мъдро да слагат акцентите и да жонглират сред нормалната пропаганда и връзките си със “независимите” претенденти за държавен глава. Не са за занемаряване и финансовите несгоди на участниците да поемат още една акция единствено в границите на 8 месеца. Непредвидимата пандемична конюнктура, която плаши хората да отидат до урните, и въвеждането на зеления документ, което разцепи още по-силно обществото, също стават големина в политичекото уравнение. Изнервени и изморени от напъните да активизират електоратите си след двата провалени Народното събрание дотук, доста от обединенията не съумяха да овладеят центробежните сили, които започнаха да ги пропукват от вътрешната страна. И всичко това на фона на появилия се нов състезател за 47-ото национално заседание - плана на Кирил Петков и Асен Василев. “24 часа” ще показа в поредност седемте, на които социолозите отреждат да прескочат парламентарната преграда, като започваме от най-малката - ИБГНИ.

Нещо ново, нещо остаряло и нещо назаем. Така влиза в тази предизборна акция Мая Манолова - с нова прическа, остарял сътрудник (с ново име), само че и нов подобен, назаем от Българска социалистическа партия.

За тази една година, откогато обединението “Изправи се БГ! Ние идваме!” се впусна публично в политиката, Мая Манолова, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян нееднократно бяха “разцепвани” от анализатори и медии, само че дружно удържаха на политическите стихии. И още веднъж дружно, за трети път ще се бори за доверието на гласоподавателите.

Разликата е, че с появяването на “Продължаваме промяната” силата от митинга, подсигурила до момента влизането на ИБГНИ в Народното събрание, се разпиля още повече. И това сложи съществено тестване пред Манолова и сътрудниците ѝ за превъзмогване на 4-процентовата преграда за новия парламент. Последните социологически изследвания дават на обединението към 3%.

Този път влизането на ИБГНИ очевидно е на сериозен кантар и борбата на Мая е още по-тежка. Тя продължава да разчита на директните си срещи и диалози с хората и е на всяка “гореща” точка в страната, изключително в случай че се приготвя митинг. А посланията си насочва главно посредством обществените мрежи.

И в случай че политическите задължения на ИБГНИ остават съвсем същите и непроменяемо обърнати към хората, то най-забележимата разлика в тази акция е... прическата на Мая. Новата ѝ визия изненада мнозина, а политическата хала с възприятие за комизъм си

пусна в ТикТок “магически” клип, в който с един скок от русокоска се трансформира в брюнетка.

След което се закани на мутрите и мафиотите, че ще усетят в тази акция, че към този момент не е русокоска.

Всъщност Мая до някаква степен върна цвета на косата си към този, с който влезе в политиката през 2005 година - кестеняво, въпреки и с друг нюанс. За тези 16 година в политиката юристката смени не една прическа и цвят, само че все варираше от светлокестеняво през другите нюанси на русо, с цел да стигне до светлорусото, с което влезе в борбата за кмет на София преди 2 година И с цел да е по-пълно преобразяването ѝ, смени тупираното каре с леко филиране и игриви букли.
 НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР