Не е ясна причината за смъртта на младия мъж от

...
Не е ясна причината за смъртта на младия мъж от
Коментари Харесай

След смъртта на млад мъж в Асеновградско: Какви са версиите?

Не е ясна повода за гибелта на младия мъж от село Болярци, за който съобщихме нощес, че умрял, до момента в който чака кола за спешна помощ. Роднините на 27-годишния Георги са отказали аутопсия. Те настояват, че са чакали кола за спешна помощ 45 минути и по-късно са решили сами да го закарат до болничното заведение в Асеновград. Спешните медици обаче обявиха, че не е имало закъснение и пациентът е дошъл мъртъв.

Според околните на младият мъж, той не е имал здравословни проблеми и се е почувствал зле едвам преди няколко дни.

" Два–три дни не беше добре, оплакваше се от кръвното ", показа бащата Йордан Христев.

Георги е отишъл на доктор – описа майка му. Изписани са му единствено хапчета за глава, тест за коронавирус не му е юридически. И през вчерашния ден по обяд ненадейно му е прилошало. Припаднал е и фамилията е извикало Бърза помощ.

" Веднага тръгваме, тръгваме, обаче 45 минути я нямаше бързата помощ и след което аз се принудих да го кача в колата и да си го закарам персонално в болничното заведение в Асеновград ", описа бащата.

От Спешна помощ обаче настояват, че няма закъснение на колата за спешна помощ.

" Адресът е получен на екран в 13.27 ч., екипът е отпътувал в 13.28 ч., в 13.53 ч. е освободен, тъй като не е открит пациентът на адреса ", изясни здравната сестра в Спешна помощ Марияна Кърджалиева.

" Тука ли е умрял, по пътя ли, не съм сигурен отново, само че в болничното заведение беше мъртъв, за 10 минути ми отиде синът ", добави Йордан Христев.

Че пациентът е докаран мъртъв, установи още пред болничното заведение в Асеновград и дежурният доктор от Спешното поделение.

" Като го погледнах, той беше без дишане, зениците не му се разширяваха на светлина. Имаше трупни петна по тялото, което демонстрира, че не е починал одеве. Взех слушалка да преслушам сърцето, в периферията не се напипа пулс и си личеше, че индивидът е умрял ", изясни доктор Деница Цанкова.

" Смъртта, в случай че е настъпила пред здравното лице, то е длъжно да окаже помощ, само че когато е докаран мъртъв с трупни петна, няма по какъв начин, нищо не може да се направи, гибелта е настъпила ", добави доктор Александър Пепеланов.

Българска национална телевизия: И се чака Съдебна медицина?

" Да, да ", отговори лекарят.

До идването на правосъдните медици и полицията повече от час умрелият мъж е останал пред входа на болничното заведение.

" Това е скоропостижна гибел, не е естествена, и изключително на младеж, просто няма по какъв начин да се пипа тялото даже, тъй като всяко едно деяние може да е смяна на доказателства ", сподели още доктор Цанкова.

Близките на умрелия обаче са отказали да му бъде направена аутопсия.

Репортер: Деница Торньова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР