Не е яко да си хейтър! Около това послание се

...
Не е яко да си хейтър! Около това послание се
Коментари Харесай

Тъпо е да си хейтър!

Не е крепко да си злобар! Около това обръщение се сплотиха няколко от най-готините български инфлуенсъри -  „ Играчите “ Павел Колев и Христо Стефанов (Ицака), Стефан Попов-Чефо, певицата Прея, както и елементарни младежи. Те се събраха, с цел да разясняват тематиката за омразата, експанзията и нападкитe в интернет.

Кампанията е национална и се назовава „ Намери различен метод “. Целта е да разграничаваме радикалното наличие в интернет и определяне на постоянно срещани интернет апели за разпра. Според проучване да вземем за пример, предходната година 52% % от младежите у нас са били изложени на извънредно наличие онлайн.

Да изпитваш ненавист, експанзия и пренебрежение към някого или група хора се оказва нещо, с което  доста хора са се срещали.

„ Това обаче е обвързвано с една незрялост на индивида, изключително в по-ранните години “, споделя Чефо.

А Прея напряко си признава - „ Иска ми се да кажа, че не съм изпитвала такива страсти, само че е задоволително да кажа, че аз цялостен живот съм била представител на малцинство... “

Тийнейджъри пък признават, че в учебно заведение постоянно се случва някои деца да стават обект на експанзия и насмешки – поради съответни физически признаци или пък тъй като наподобяват като новобранци, което провокира реакция от групата на „ по-силните “.

Много постоянно в интернет се вършат систематизирания за представители на общности и се вършат апели за разпра. Според Прея това е  нещо като автоматизирана реакция на злобарите - „ задоволително е да се замислят за половин минута, не повече, и да видят, че не са прави “, заключи певицата.

А по какъв начин можем да се оправим с хейта и апелите за експанзия и разпра? Отговорът на Чефо е къс - „ Просто би трябвало да се чете! “, а други участници в акцията приканиха и за повече емпатия – умеенето да се поставяш на мястото на другите.

Всички са съгласни и със заключението, че онлайн хейтът се случва, тъй като никой не мисли какво в действителност споделя. Един споделя нещо и другите го харесват или повтарят „ като овце “ – това е моделът, който съгласно инфлуенсърите се следва в писането на хейтърски мнения в интернет. И приканиха – това е неуместно. Намери различен метод!

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР