Не е вярно, че сме давали предложение за конкретен критерий,

...
Не е вярно, че сме давали предложение за конкретен критерий,
Коментари Харесай

Шалапатова: Не е вярно, че предлагаме замразяване на минималната работна заплата

Не е правилно, че сме давали предложение за съответен аршин, който да бъде водещ в определянето на минималната работна заплата, както и не е правилно, че ние предлагаме нейното заледяване. Това сподели министърът на труда и обществената политика в оставка Иванка Шалапатова в отговор на журналистически въпрос във връзка медийно изказване на ръководителя на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България Пламен Димитров.

Шалапатова трябваше да взе участие в съвещанието на парламентарната комисия по труда и обществената политика, само че съвещанието бе отсрочено заради удължение на работата на депутатите в пленарната зала. За качествения обществен разговор от Министерството на труда и обществената политика насърчаваме да има договаряне сред синдикатите и работодателските организации, сподели още тя.

Предлагаме да се отчетат всички критерии в директивата за минималните работни заплати в Европейски Съюз, добави Шалапатова. Това е общоевропейски метод - да не се залага единствено на размера на междинната работна заплата, какъвто е механизмът в този момент, а да се вземат няколко други критерии, които могат да бъдат добра опция за повишение на минималната работна заплата. Нашето мнение е, че минималната работна заплата би трябвало да бъде определяна и по отношение на продуктивността на труда на хората, сподели още Шалапатова и напомни опцията за повишение на цифровите пълномощия на хората повишение на тяхната конкурентоспособност.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР