Не е вярно, че само българите са заседнали в 18

...
Не е вярно, че само българите са заседнали в 18
Коментари Харесай

Предаванията за конспирации продават…

Не е правилно, че единствено българите са заседнали в 18 век. Всички хора са по този начин. Продължават да считат, че емпириката е единственият способ за постигане на медицински изводи и е най-хубавото доказателство. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30515
Било е по този начин преди епохи, в този момент медицината се базира на научни данни. Но хората не престават да си държат на емпириката. 

По същата причина държат в един спор ВИНАГИ да участват и ДВЕТЕ страни, пък в случай че ще и разногласието да е за това дали земята е кръгла или плоска. Някои го вършат за сеир, други в действителност имат вяра, че въпреки всичко земята може и да е плоска. Канещите ги по студиата пък имат вяра единствено в това, че по-голяма публика значи повече пари. 

Да отбележим, че в това време – сред това, което ще прочетете и днешния ден – Джо Роуган се извини за подвеждащата информация от предаванията си, Spotify смъкна към 70 от старите му епизоди, стартира нов скандал около него, че е използвал расистки обръщения и майтапи, а като цяло държанието на водещия е извинително в посока, че съжалява, че не е ревизирал информацията си. 

Това стана, откакто Spotify загуби милиарди Щатски долар за по-малко от седмица, поради каскадите на Роугън. Дали щеше да го направи другояче? Кой знае? Но, като цяло, наподобява много комфортна неточност това просто да не си провериш информацията. Тъпа, само че комфортна.

Ето и един доста потребен коментар на Стефан Митев от Българско рационално общество: 

„ За първи път ще разясня тематиката за Джо Роуган - създател на известен подкаст в Spotify, който в последно време скандализира с антивакс послания. 

Първо, дано отбележа, че проследявам Джо Роуган от години. Именно той бе главната причина да се абонирам за Spotify. Гледах огромна част от епизодите му и преди в YouTube, и след преместването му в известната шведска стрийминг платформа. За страдание, при него забелязах наклонност, която се следи и при други известни създатели на наличие, като да вземем за пример Брайън Роуз от LondonReal, които лека бавно започнаха да навлизат в тайни теории за печелене на нова аудитория. Няма какво да се лъжем. Предаванията за конспирации продават, което е изключително очевидно във времената на пандемия. Голям брой интернет герои станаха известни точно поради скандалните си изявления за вируса. Преди пандемията малко на брой бяха чували за тях, а в този момент се изживяват като борци за независимост и са идоли на сериозен сегмент от общата аудитория.

Ще разясня единствено няколко епизода от подкаста на Джо Роуган, които доведоха до бурна реакция от неодобрение. Първият беше преди няколко месеца с шаралатана Пиер Кори, който е главният бранител на ивермектин за лекуване на COVID-19. Ивермектин от дълго време бе изрично отритнат за лекуване на новия ковид. Натрупаха се доста изследвания. Най-добрите от тях са ясно демонстрират, че ивермектин е неразграничим от плацебо. Полза няма. Но имаше и изследвания, които показаваха резултат, най-малко първоначално. Оказа се, че множеството са с неприятен дизайн, а някои от тях с непосредствено фабрикувани данни. Голямо египетско изследване се оказа, че изобщо не се е състояло, само че пък " данни " от него бяха необятно тиражирани в медиите. Разбира се, не чакам от Джо Роуган да е изцяло осведомен с последните проучвания за Коронавирус, само че пък точно по тази причина се прави авансово изследване на гостите.

Следващият подозрителен посетител е Peter McCullough - доктор, създател на скандална обява, твърдяща, че имунизациите убиват хора. Ако след милиарди приложени дози, имате подозрения, че имунизациите убиват, то в действителност сте жертва на тайните теории. Дори напълно неотдавна Изпълнителна организация по медикаментите излезе с публично мнение, че в България няма нито един потвърден случай на умрял от ваксина. Peter McCullough и други вършат своя безразсъден извод след " разбор " на системата за съобщаване на нежелани резултати в Съединени американски щати - VAERS. Това е пасивна система, т.е. всеки може да заяви, каквото си пожелае - от автомобилна злополука след имунизация до преобразяване в Хълк (не се шегувам) и то ще бъде регистрирано там. VAERS постоянно се употребява от антивакс юристи за каузи против фармацевтични компании за приемане на компенсации. Странно за какво антиваксърите в никакъв случай не употребяват дейните системи за следене на нежелани събития, които към този момент са отхвърлили връзката с имунизацията.

Третият абсурден посетител в подкаста на Роуган е шарлатанът Робърт Малоун. Той твърди, че е измислил РНК имунизациите. Не е. Малоун има изявления за РНК ваксини през осемдесетте, само че по-късно се насочва към друга сфера и същинският напредък в технологията е дело на други лекари. РНК имунизациите нямат единствено един " татко " - принос за създването им имат стотици, евентуално хиляди учени, а Малоун не е от водещите имена. И не на последно място брачната половинка на Малоун е хваната в опити да редактира Уикипедия с операции в интерес на мъжа си.

Гледах огромна част от участията на тримата изброени шарлатани - цялостни са с антивакс опорни точки, които науката от дълго време е отхвърлила, само че това не е толкоз явно за общата аудитория. Много елементарно е да се подведеш по тяхното говорене и да си помислиш, че и ти към този момент притежаваш прикрито знание, което не е налично на тълпата. За страдание, Роуган даде лесна естрада на антиваксъри и в този момент търпи огромни рецензии. Spotify към този момент разгласи, че трансформира разпоредбите за основаване на наличие в платформата.

Две музикални митове Нийл Йънг и Джони Мичъл се оповестиха срещу подкаста на Роуган и пожелаха да изтеглят песните си от платформата, до момента в който антивакс предаванията не бъдат спрени.

Реакцията на Spotify бе мигновена и демонстрира, че даже обособени персони стигат да се приключи антивакс пропагандата. Бъдете дейни и не оставяйте шарлатаните да популяризират неистини безнаказано “.
 



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30515  В Старозагорска област област 73 възпитаници и 79 преподаватели са с ковид В Старозагорска област област 73 възпитаници и 79 преподаватели са с ковид  COVID-19 затвори три групи в детски градини в община Тунджа COVID-19 затвори три групи в детски градини в община Тунджа  Португалия облекчи ограниченията за имунизираните Португалия облекчи ограниченията за ваксинираните
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР