Не е вярно, че съм бременнаЦветин е мъжът с главна

...
Не е вярно, че съм бременнаЦветин е мъжът с главна
Коментари Харесай

Камелия: Мрънкаме и чакаме някой да ни оправи. Така не става!

Не е правилно, че съм бременна


Цветин е мъжът с основна писмен знак за мен


Попфолкът към момента е най-слушаната музика у нас


Това, че някой е очевидно богат, не ме впечатлява
 56-5  56-tsvetin-kamelia  56-2  56-1  56-4  56-3
– Камелия, по какъв начин ще прекараш горещите, надяваме се, летни месеци?
– Като цяло заобикалям да замислям нещата авансово – в случай че да вземем за пример имам три свободни дни, непринудено решаваме и отиваме някъде. През лятото считам да съчетавам работаа и отмора. Имам нова ария и видеоклип и ще ги промотирам напълно скоро.

– Когато те поканиха в “Гласът на България ”, имаше ли терзание по какъв начин ще те одобряват, въпреки всичко ти си единствената попфолк изпълнителка?
– Не съм имала такива терзания, тъй като в последна сметка и да съм поставена в рубрика попфолк, аз имам своята характерност и тя е преди всичко. Сприятелих се с всички – Поли я познавам от дребна, тя е пяла даже в мои песни като беквокал. Тогава тя беше в група “Бон-бон ”, а на мен ми трябваха музикални деца, тъй че Поли и още едно момиче – Дени, са пели в четири мои песни. С Влади, (Графа – б.а.) също сме се засичали и преди шоуто, само че персонално се срещнах с него на първия формат през предходната година. Голям пич е, както и Иван Лечев – той е душата на компанията, приказва малко, само че качествено. Ние двете с Поли сме по-бъбриви, а Влади е малко по-обран. Мисля, че има прекрасен баланс сред нас и няма напрежение.

– Иван Лечев те разказа като човек, който умее доста добре да намира път към участниците и да ги подготвя. А какви тактики употребяват другите треньори, с цел да притеглят положителни реализатори в тимовете си?
– Аз по принцип съм си такава и умея да стигна до хората, водила съм и подобен вид предаване – “Споделено с Камелия ”. Как бих ги описала… Поли  най-чисто музикално се аргументира и печели участници по този метод, а Влади ми е доста занимателен с неговите номера – шмекерува, тъй като вади всякакви свирки, договори  и какво ли не! Иван Лечев не знам по какъв метод съумява безусловно с две думи да ги впечатли, и даже останалите да водим война, а той единствено да мълчи и отново печели. Някаква харизма има там, може би при него и дългогодишният опит приказва.

– Ако Симона Загорова – дъщерята на Глория, беше в твоя тим, ти какъв съвет би й дала и мислиш ли, че тя ще доближи триумфите на майка си?
– В предишния сезон й споделих, че за мен е доста значимо тя да излезе от сянката на майка си и да откри и построи визия и държание. Последната ария на Симона е динамична и съвременна, приветствам я за нейния избор! Продължавам да считам, че тя има накъде да развие своя облик, тъй като знам, че детето неумишлено попива държанието на майката, само че тя в действителност има доста качества и може би й е нужно единствено повече време, с цел да откри себе си.

– Какво те научи “Гласът на България ”?
– Да се показвам по-смело, научи ме на самообладание и да одобрявам нещата такива, каквито са. Дообогати ме!

– Какви са проблемите в попфолка през днешния ден?
– Попфолкът няма проблеми генерално, тъй като към момента е най-слушаната и оборотна музика у нас. Има проблеми по-скоро във връзка с това, че е монополизирана, а като е по този начин – нещата стигат дотук, докъдето са стигнали. Хубаво е, че на пазара се появиха свободни младежи, които не са обвързани с огромни компании, като Криско, Тита и Гери-Никол и те вършат музика, която се употребява от същите тези попфолк консуматори, а това разчупи рамките на клубовете, тъй като в тях пеем, както ние, по този начин и те. Младите към този момент желаят да са Тита, Гери-Никол, или Криско и може би по тази причина не виждаме претендент попфолк артисти във формата, макар че за мен Криско е попфолк, само че по-ъпгрейднат, както преди време Кости го ъпгрейдна и стана нова вълна в нашата музика. Парчето им със Слави също не мога да го нарека чист рап, или ар енд би – то си е ъпгрейднат попфолк. Музиката се трансформира и не може да чакаме, че младите деца ще желаят да пеят по метода, по който се пееше преди 20 години – това си е една естествена еволюция.

– Изненада ли те решението на Георги Христов да живее отвън България, поради рекета и закононарушенията у нас и на теб минавали ли са ти такива мисли?
– Не ме изненадва. В последна сметка и на мен от време на време ми идва до тавана, до гуша – да очаквам някакви решения на институции, от време на време това лишава месеци, или години, до момента в който другаде става единствено за седмица. Всеки има право да избере къде да живее, само че несъмнено системата ни е тромава. Засега се усещам добре тук, само че да вземем за пример когато някой служител е не запомнил нещо да направи и цялата тази бъркотия доста ме изнервя и ми идва да хвана куфарите…!

– Какви промени искаш да видиш в България?
– За да се промени България, първо би трябвало да се промени мисленето и държанието на хората. Преди години бях по-позитивно настроена, в този момент съм леко по-обрана в очакванията си. Трябва да сме по-смели, по-решителни, по-отговорни, освен да мрънкаш, а като е нужно да излезеш и да заявиш позиция, а не да се криеш и да мрънкаш. Да излезеш да се заявиш, че нещо не ти харесва и да се аргументираш за какво, единствено тогава настава смяната.

– Какво мислиш за нарастването на пенсиите с 4 лв. и 60 стотинки, в случай, че тока и водата също нарастват?
– Ситуацията ми е доста позната от майка ми. Това са хора, работили 40 години от живота си, дали всичко за страната, изкривили се и най-после им е подхвърлено нещо, с цел да не останат единствено на вода… А това са хората, градили това, което ние имаме като запас с днешна дата. Проблемът ни е, че единствено установяваме. Такива сме си като нрав и стопираме до такава степен – все чакаме някой да ни оправи… Докато чакаме – все ще ни оправят! Дори и да не ни харесва методът, откакто не вършим нищо и си мълчим, ще си чакаме да ни оправят.

– Много хора се отчайват…
– Отчаянието е най-лошото нещо – човек не вижда излаз в нито една посока. Това е муден и дълъг развой – когато няма развиване, няма напредък и даже да искаш да се изразиш – няма кой да те чуе… Отчаянието в действителност е най-ниското равнище и да се докара един народ до там – това е доста тъжно.

– Участваш в сериала “Скъпи наследници ”. Би ли желала да продължиш в тази посока?
– Засега не се виждам доста като актриса, тук играех себе си- фолкпевица, поканена на локалния футболен шампионат в Бели вит, босичка, на каруца – типична бг-идилия. Иначе неотдавна получих предложение да играя основна роля в нов сериал, само че изискванията бяха да се работи по 12 часа дневно, месеци на ред и се отхвърлих – не го усещах. Трябваше да загърбя цялата си музикална кариера за половин година, а това още не е узряло толкоз за мен.

– Вече четвърта година си независимо продуциращ се реализатор. Какви са плюсовете и какви са минусите, когато няма огромна компания зад тила ти?
– Добре се усещам, само че разбрах, че на открито не е за всеки. Много мои сътрудници са идвали да приказват с мен и постоянно съм била открита и съм им казвала, че за някои е по-добре да имат шапка, тъй като да си самичък е огромна отговорност. Ако губиш – няма кой да ти замаже година.а, че си се издънил, само че в случай че спечелиш – успеха си е твоя, не е подправена!

– В “Куклите ” пееш, че си пиеш кафето с Пайнера. Наистина ли е по този начин, или е провокация и в какви връзки сте с Митко Димитров?
– В положителни връзки сме с него, не сме се карали, просто изтече договорът ми и в този момент имаме напълно естествени човешки взаимоотношения – честитихме си рождените дни. Е, кафе не сме пили, само че като сме се виждали сме пили уиски да вземем за пример, има лека задявка в текста.

– Пееш също, че един мъж не може да те впечатли с милионите си. Искали ли са да те купят?
– Мъжете с благоприятни условия нормално се пробват по този начин да впечатляват девойките и постоянно им се получава, само че аз изпях тази ария за девойки, които имат самочувствие – не се впечатляват от тези неща и не се продават. Моето държание не разрешава на мъжете да се държат по този начин с мен. Че някой е очевидно богат, не ме впечатлява по обикновен метод.

– Била ли си обект на ухажване от мутри или футболисти?
-Да, само че нищо не се е получавало, не си падам по подобен вид мъже.

– 20 години сте дружно с приятелят ти Цветин. Какви качества има той, които не си срещала в различен мъж?
– Всички качества, които ми харесват в един мъж – той ги има! Просто е същински мъж, Мъжът с основна писмен знак! С него мога да беседвам, да диспутирам, да построявам нашата връзка, всичко мога да върша с него.

– Би ли желала да се видиш младоженка и правилно ли е, че си бременна?
– Не, не съм бременна! По принцип ми се прави празненство, просто ще ми е кеф един ден да бъда младоженка, само че не ми е приоритет.

– Връзката с по-млад мъж ли е една от аргументите да изглеждаш толкоз добре? Какъв режим спазваш?
– Младият мъж несъмнено си е тласък, младата мъжка сила несъмнено ме зарежда! Също по този начин неговото любознание и ученолюбивост промени нашия режим и метод на хранене, на схващане за храната, а това промени и методът ни на живот. Ние не гладуваме, а просто се храним вярно съгласно нашите разбирания, безусловно всичко ядем и не се ограничаваме от нищо, само че не прекаляваме. Също по този начин с Цветин вървим на йога и при нас има баланс, а не сме фанатици на фитнес и всякакви ограничавания.

– Налагало ли се е Цветин или някой телохранител да те избавят от по-агресивни ухажори?
-Не! Аз съм задоволително добра, с цел да мога да се самозащитя с думи. Казвам две неща и всичко завършва.

– Познаваш ли се с Георги Илиев и брат му Васил?
– Познавах Жоро Илиев. Пяла съм на няколко негови празненства. Беше огромен пич и хубав мъж. Такъв човек е рядко срещан.

– Брад Пит още ли ти е еротична фикция?
– Брад Пит си го одобрявам – и по-младичък, и по-старичък. Чак еротична фикция не ми е, мъжът до мен е по-млад от него, само че мога да кажа, че Брад несъмнено остарява хубаво и не съм го заменила с други, аз съм по дългите връзки – моногамна съм!

– Най-хубавият комплимент, който са ти правили?
– Че съм умна.

– Човекът, който ти е повлиял най-вече в живота?
– Първо майка ми, след това Цветин, несъмнено и татко ми – преди да си отиде. Майка ми ме е научила на доста неща – по какъв начин да оставам жив и да се боря. Тя също по този начин ми даде и тласъка в кариерата като ме заведе във компанията, в която работих 17 години и половина. Чисто по женски също ми оказва помощ – тя към момента ми е доста добър другар. После се появи и мъжът в живота ми – Цветин и с него започнах да се построявам като огромен, съзряващ човек – в битката сред мъжко и женско, имали сме своите мощни и слаби моменти. Накрая загатвам татко ми, тъй като той постоянно е участвал в живота ми, само че не се е занимавал с моето образование и чак в последните години в действителност доста се сближихме, започнахме да беседваме, да си споделяме и да си приказвам с него като с баща. Всеки от тях ми даде доста и продължава да ми дава.

– Вярваща ли си и защо се молиш?
– Не се апелирам, тъй като знам, че тази сила, която ни е сътворила, без значение по какъв начин я назоваваме – дали Вселена, Космос, Господ…, тази сила е във всеки от нас. Според мен шансът и триумфът идват, в случай че работиш, а не, в случай че се молиш.

– Най-ценният съвет, който си получавала?
– Животът е къс, тъй че яжте, пийте, носете си новите облекла! Много е значимо човек да бъде прям със себе си. Когато имам проблем – сядам и стартирам да диря грешката в мен – къде греша, за какво ми се случва това, какво не направих, както би трябвало?! Дори, като пристигна заболяване – то също е в следствие от нещо и аз би трябвало да си направя равносметка – къде съм сбъркала, с цел да мога да оздравея. Важно е човек да откри себе си, своята посока в живота. С времето разбрах, че човек израства през компликациите, а като ти е леко и меко – не можеш да израснеш!

Нашият посетител
Попфолк звездата Камелия е родена в град Чипровци. През 1995 година влиза в шестицата на състезанието “Мис България ”, извоюван тогава от Жени Калканджиева. Камелия е титулована и като “Мис Попфолк ”. Кариерата й обаче се дължи освен на моделската визия. В началото тя пее по сватби и кръщенета. През 1997 година Камелия се явява на прослушване във компания “Пайнер ”, които незабавно виждат капацитет и подписват контракт. Още дебютният й албум “Огън момиче ” реализира голям триумф, а през 1999 година излиза и вторият й диск “Златна рибка ”, който се счита за най-продавания попфолк албум в България.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР