Не е вярно, че президентът е човек на Москва. Не

...
Не е вярно, че президентът е човек на Москва. Не
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Президентът не е човек на Москва |

Не е правилно, че президентът е човек на Москва. Не считам, че срещите и контактите с непознати делегации и управления са нещо като да си купиш зеленчуци на пазара – колкото повече, толкоз по-добре. Важното е какво има зад тези срещи, какво си извоювал за страната си и по какъв начин си я сложил в геополитически проект. След няколко дни е нашият народен празник (3 март - бел. ред.) и точно президентът беше този, който върна мястото на Русия в честването. 

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред бТВ. 

По думите й Румен Радев е бил упрекван и в проамериканска политика - да вземем за пример с самодейността " Три морета ". Това значи, че той е постигнал задачата си и води уравновесена външна политика, изясни още Йотова. 

" Преди 4 година президентът заяви, че желае да върне доверието в президентската институция, че не желае да бъде представител на гражданското общество, само че желае да задейства гражданското общество в България. Запомних последните 4 години със спазени обещания ", подчерта вицепрезидентът.

За това по какъв начин са взели Йотова съобщи, че е станало след дълги диалози и прецизен подробен разбор на това какво е направено през 4-те години. " Искаме връщане на държавността в България. Президентът Радев направи допустима смяната на България ", обясни тя.

По думите й за секунда не е почувствала, че някой от Българска социалистическа партия е отдръпнал доверието си от президентската двойка. " Контактът ни с гражданското общество стана още по-голям ", безапелационна е Йотова. На въпрос дали има раздор сред Корнелия Нинова и президента Йотова уточни, че няма такова нещо.

" Такъв опит за раздор имаше и към президентската двойка – аз и Радев. Не схващам реакцията на Българска социалистическа партия като колебание. Възприемам я като поддръжка. Не съм питала Нинова за позицията на Българска социалистическа партия, тъй като влязох в болница, само че ми следва диалог с нея, с цел да разберем тяхната тактичност ", акцентира вицепрезидентът.

Според нея датата 4 април за осъществяване на парламентарните избори не е неверна. " Единствените, на които им беше крива датата, бяха ГЕРБ. Борисов си работи без парламент няколко мандата, съгласно мен това не е главният критерии ", изясни Илияна Йотова. 

" За мен продължава да бъде несериозно да не се отвори Изборния кодекс, където всички нови неща по отношение на пандемията да не бъдат разказани, да се даде опция на повече наши сънародници извън да гласоподават при изискванията на пандемия, да има видеонаблюдение. Дори ръководещата партия изрази тези подозрения. От 2014 година, когато е изработен Изборен кодекс, е ремонтиран несъмнено към 20 пъти. Пет години ние, като страна, не можем да решим машинното гласоподаване. Каква е оценката за нас? Виждате ли защо съмнение посред ни става дума ", сподели още тя.

Относно поддръжката им за митинга Йотова съобщи, че този митинг е споделил всичко това, което е и тяхна политика – промяната на модела. " Спомняте ли си обаче бележката от предишното – в случай че не подкрепяш ГЕРБ или инцидентно имаш друго мнение – губиш работата си. Това сподели, че българинът към този момент не се опасява, че ще загуби работата си. Това не беше просто протест, а нова сила. Как си представяте, че няма да я подкрепим? Те даже заслужаваха още по-голяма поддръжка. Не може да има колебание в поддръжката ни ", безапелационна беше Илияна Йотова.

" Всички българи сме заинтересувани от това да живеем в страна, в която пътят към храма не се чупи и постоянно срещаното събитие цунами в Перловската река не подвига релсите, не зейват най-големите дупки в София пред една от най-големите лечебни заведения и децата ни не мрат в шахти. Нека и обстановката с имунизациите в България да не е идващото срутище ", приключи тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР