Не е вярно, че кардиологичната болница Света Екатерина няма никакви

...
Не е вярно, че кардиологичната болница Света Екатерина няма никакви
Коментари Харесай

Сербезова: 7 млн. лв. са дълговете на Генчо Начев като шеф на болницата

Не е правилно, че кардиологичната болница " Света Екатерина " няма никакви задължения, както декларира проф. Генчо Начев. Напротив, болничното заведение има отговорности и те са се нараснали. Това, което няма, са просрочия. Т.е. отговорностите стават от ден на ден, само че се обслужват в точния момент.

Това изясни здравната министърка в оставка проф. Асена Сербезова пред Би Ти Ви. И разгласи, че размерът на тези задължения е 7 млн; лева

Сербезова в профил проф. Начев преди два дни като шеф на " Св. Екатерина "

Има заплащания към контрагенти за болничното заведение, без да са спазвани условията на закона, като сумите са над 30 хиляди и над 50 хиляди лв., разгласи още Сербезова. Нарушения имало и в договорите за медицински произведения. Няма система за надзор и критерии за спомагателното стимулиране, по този начин се почува огромно неравноправие сред медиците.

Проф. Генчо Начев е имал единствено една инспекция, откогато е назначен за шеф на " Света Екатерина " през 2006 година, уточни здравната министърка в оставка

Над 140 инспекции в лечебни заведения и районни здравни инспекции се създали за 6-те месеца, откогато Сербезова е отпред на здравното министерство. За разлика от предходни министри, не съм пристъпила незабавно към освобождение на шефове - изчаках инспекциите и да видя съгласно резултатите от тях по какъв начин се ръководят лечебните заведения, изясни тя в " Тази събота с Жени Марчева ".

Това е държавна болница, в която 85% от гражданските контракти са усвоени от ръководителя й, разяснява още Сербезова отстраняването на Генчо Начев. А в това време приказваме за заслужено възнаграждение и се мъчим да увеличим заплатите на така наречен редови лекари, добави тя.

Сключването на цивилен контракт се гласоподава от съвета на шефовете и проф. Начев е дал своя вот за себе си, което е нарушаване, само че и има и морална страна, разяснява още Сербезова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР