Не е вярно, че ГЕРБ са ни обещали дефицит от

...
Не е вярно, че ГЕРБ са ни обещали дефицит от
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Процесите в Прокуратурата будят отвращение

Не е правилно, че ГЕРБ са ни дали обещание недостиг от 3%. Ние казахме, че като партии с политика на дясно икономическо развиване казахме,

че страната не може да си разреши недостиг над 3%.

ГЕРБ изгубиха време с безмислени дейности за диалози с Политическа партия.

Ако се бяха срещнали техните финансови специалисти с нашите, можеше да се чуят нашите хрумвания и да се откри решение, с което да се понижи бюджетният недостиг, без да се орежат обществените придобивки.

Това съобщи ръководителят на ПГ на „ ИТН “ (ИТН) в НС Тошко Йорданов в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

По думите му смяната в позицията на Българска социалистическа партия след договарянията с ГЕРБ е пристигнала внезапно след абсурда в Прокуратурата.

„ Изчегъртването на ГЕРБ напредна.

Няма го към този момент това врастване на изпълнителната власт със правосъдната и икономическата. Всичко беше под шапката на Борисов.

Вече не е по този начин.

Тези развой, които следим в Прокуратурата будят омерзение. Искрено се надявам като минат тези мътни процеси, да има по-сериозни промени в правосъдната власт “, сподели Йорданов във връзка свадите в Прокуратурата.

Тошко Йорданов обясни, че са се отдръпнали от обединението с Политическа партия, тъй като не са създали нищо в посока правосъдна промяна, задачата им била само промяната на фигурата на основния прокурор.

Освен това се били наместили на мястото на ГЕРБ със същите способи, заради което били изчегъртани и те.

„ В момента не могат да се случат същите процеси на зависимости и по тази причина следим тези събития в правосъдната система.

Видяхме какъв брой доста нечистотия е насъбрана в правосъдната система “, съобщи ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ в Народно събрание.

„ Ние сме споделили, че ще се опитаме да има работещ парламент.

Ние имаме правила.

Правителството би трябвало да има необятна парламентарна поддръжка, да има съответна стратегия и цели в периоди, държавното управление да е експертно “, подчерта Тошко Йорданов.

Той сподели при какви условия биха отишли на договаряния с ПП-ДБ и възможна поддръжка с втория мандат.

„ Да се оттеглен водачите, както и двама-трима под тях, обратно “.

„ На приказки всички настояват по какъв начин би трябвало да има държавно управление, тъй като е доста тежко. Когато се опре до дейности всички се вършат крачка обратно “, разказа Йорданов обстановката в Народното събрание сега.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР