Не е все едно каква е цената на газа. Работим

...
Не е все едно каква е цената на газа. Работим
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Газ няма. Зимата ситуацията в България ще бъде много тежка

" Не е все едно каква е цената на газа. Работим към този момент седмица, без да знаем загуба ли произвеждаме или работим с някаква естествена доходност ", заяви в изявление за БНР Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал.

" Сега сме в много шизофренна обстановка. Имаме контракт, който не е преустановен, с " Газпром износ ", на по-ниски цени от тези на спот пазара, от порядъка на 25-30% по-ниски, плащаме по този контракт превоза на този газ и в това време не използваме газ, рискувайки да го платим по-късно, нищо, че не сме го потребили, поради клаузата в контракта " вземи или заплати ", разясни Велев в предаването " Преди всички ".

" Ще има ли въобще газ и в случай че ще има, какъв брой ще коства? Азерският газ започнахме да го получаваме в цялостен размер, само че той е една трета от потреблението ", акцентира Велев преди днешното чуване на премиера и енергийния министър в оставка по газовите въпросителни.

" Когато не си подготвен да управляваш страна, а си разпределил министерствата като на еднолични търговци, всеки един превзел територията си, и си поставил един общ счетоводител в лицето на министъра на финансите, това са резултатите ", разяснява Рамадан Аталай от Движение за права и свободи, ръководител на парламентарната енергийна комисия. Газ няма. Зимата обстановката в България ще бъде доста тежка, предизвести той.

Приключихме с всевъзможни илюзии да чакаме общи договорености на Европейска комисия, с цел да може България да има газ, безапелационен е Аталай, който назова тези упоритости " мираж ".

Той предвижда, че даже газ отнякъде да пристигна, " клиентите няма да са в положение да могат да платят ".

" Едно време с " огромния шлем " се ангажираше президентът на страната, сега чакаме Лена да отиде до Америка да ни достави газ. Много е несериозно ", означи Рамадан Аталай.

Според него ръководещите би трябвало да признаят, че не са се правили с газа.

" Спряха доставките на газ, единствено с цел да потвърдят, че са мъже, не могат да се ориентират на пазара, с цел да могат да обезпечат доставки най-малко за летния сезон. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР